Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Het bestuur van Twitter heeft unaniem besloten de aandeelhouders te adviseren de overname van Elon Musk te accepteren. Dit blijkt uit een nieuwe document dat het bestuur van het social media platform op 21 juni bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft ingediend.
Hierin staat verder dat er in de nabije toekomst een virtuele bijeenkomst op de agenda komt om te stemmen over de overname, welke een deadline van 24 oktober heeft.
Als de overname doorgaat, dan ontvangen aandeelhouders van Twitter 54,20 dollar per aandeel. Met de huidige koers van 38,91 dollar betekent dat een premium van ongeveer 39 procent. Eerder deze maand leek de overname nog onzeker omdat Elon Musk twijfels had over het daadwerkelijke aantal actieve gebruikers op het platform. Volgens de succesvolle ondernemer was het percentage aan bots een stuk hoger dan Twitter zelf wil erkennen.
Het bestuur van Twitter is daarna akkoord gegaan met het verzoek van Musk om de relevante data met hem te delen. Veel analisten waren van mening dat Musk hier vooral over begon tegen te sputteren om een betere deal te krijgen. Op 16 juni kregen we een eerst indicatie dat de deal weer in de lucht hing, nadat Musk in een Q&A-sessie met de medewerkers zijn plannen voor het bedrijf deelde.
Als we het door Vox gepubliceerde lek van de sessie mogen geloven, dan is Musk van plan om ook cryptobetalingen in het platform te integreren. “Ik denk dat het slim is om betalingen in Twitter te integreren zodat het eenvoudig is om geld heen-en-weer te sturen met zowel fiatgeld als crypto”, aldus Musk in zijn eerste sessie met de medewerkers van Twitter.
Ook het enorme aantal bots op het platform is iets wat Musk wil aanpakken. Bijvoorbeeld door gebruikers een kleine fee te laten betalen om zich te laten verifiëren. Zo kan de rest zien of het om een echte gebruiker of een bot gaat. Musk haalt aan dat met name het hoge aantal crypto-scams een reden is om deze functionaliteit in te bouwen.
Meer dan 30% van de Zuid-Koreanen bezit crypto. Ontdek hoe wetgeving en politiek bijdragen aan deze uitzonderlijke groei.
Ontdek hoe Donald Trump miljoenen verdiende met zijn cryptobezittingen, inclusief NFT’s en memecoins, en zijn pro-crypto plannen voor 2025.
Nokia, het iconische technologiebedrijf dat wereldwijd bekend is van mobiele telefoons, heeft een belangrijke stap gezet in digitale beveiliging.
Ontdek de mogelijkheden van de XRP-koersdaling en profiteer van lage prijzen. Crypto Bitlord deelt zijn advies om nu in XRP te investeren voordat shortposities worden geliquideerd.
CEO Edo Farina ziet XRP als sleutel tot financiële vrijheid. Met 1.000 XRP vandaag kun je volgens hem miljoenen verdienen.
Meer dan 20 landen tonen interesse in nauwere samenwerking met BRICS, het invloedrijke economische en geopolitieke blok van opkomende economieën.