China
Regulatie

Betalingsapp WeChat voegt ondersteuning toe voor Chinese digitale yuan

WeChat, de grootste berichten-app van China en een van de populairste betalingsdiensten van het land, gaat de digitale valuta van de Chinese overheid ondersteunen.


Weer een stap richting de implementatie van de digitale yuan

Op 6 januari 2021 kondigde Tencent aan dat het digitale yuan-betalingen gaat accepteren via zijn eigen mobiele wallet WeChat Pay. China heeft sinds 2014 een digitale yuan ontwikkeld en deze moet nog landelijk worden geïmplementeerd. Als mensen voor goederen en diensten gaan betalen met WeChat, dat meer dan 1 miljard gebruikers heeft, zal dat een flinke boost geven.

WeChat’s enorme gebruikersbestand en groot aantal aan services hebben het de bijnaam van een “mega-app” opgeleverd. Gebruikers kunnen WeChat Pay gebruiken om te chatten, rekeningen te betalen en zelfs om eten of vervoer te bestellen. Er zijn meer dan 800 miljoen maandelijkse actieve gebruikers van WeChat Pay.

Linghao Bao, een analist bij adviesbureau Trivium China, vertelde het volgende aan CNBC:

“Chinese consumenten gebruiken WeChat Pay en Alipay zo veel dat het geen zin heeft om hen te overtuigen over te schakelen naar een nieuwe mobiele betaalapp. Het is dus logisch dat de centrale bank samenwerkt met WeChat Pay en Alipay.”

Tot dusver heeft de People’s Bank of China (PBoC) beperkte tests van de digitale yuan uitgevoerd. Dit gebeurde in verschillende steden met kleine hoeveelheden valuta in commerciële en consumentenomgevingen.

Er is nog geen tijdschema voor een landelijke uitrol. Desondanks zijn er aanwijzingen dat de PBoC geïnteresseerd is in het uitbreiden van het gebruik van de digitale valuta.

China heeft een aanzienlijke voorsprong opgebouwd bij de ontwikkeling van een digitale valuta van de centrale bank voor openbaar gebruik. Het overtreft de meerderheid van de landen die zich nog in de onderzoeksfase bevinden. Eerder deze week bracht het een proefversie uit van een digitale yuan wallet-app in de Chinese iOS- en Android-winkels.


Wil jij Crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.