Bitcoin miner
Bitcoin

Beursgenoteerde Bitcoin miner Hut 8 sleept energieleverancier voor de rechter

De in Canada gevestigde beursgenoteerde Bitcoin miner Hut 8 sleept in Canada één van zijn energieleveranciers voor de rechter. Hut 8 is al gedurende een lange periode ‘in gevecht’ met de energieleverancier in kwestie. Nu is het bedrijf er klaar mee en wenst het een oplossing, die het hoopt te vinden in de rechtszaal.

Validus Power

Het gaat om Validus Power, waartegen het op 26 januari een officiële claim indiende bij de rechter van Ontario. Validus Power is de energieleverancier voor de mining-faciliteit van Hut 8 in North Bay, Ontario. De bedrijven liggen al sinds november 2022 met elkaar in de clinch, omdat Validus Power volgens Hut 8 zich niet aan zijn contractuele verplichtingen weet te houden. 

In de rechtszaak hoopt Hut 8 nu op een schadevergoeding voor de schade die het als gevolg van het conflict opliep. Hut 8 en Validus Power begonnen eind 2021 met elkaar samen te werken. In eerste instantie leverde Validus Power 35 megawatt aan stroom aan North Bay, maar dat moest volgens het contract in 2021 al 100 megawatt worden.

Verplichtingen niet nagekomen

In november 2022 was Hut 8 er klaar mee en stuurden ze een eerste officiële klacht naar Validus Power. Hierin stond niet alleen dat Validus Power niet levert wat ze volgens het contract zouden moeten leveren, maar ook dat de energieprijzen die Hut 8 moet betalen hoger liggen dan er oorspronkelijk in het contract stond. Een update van Hut 8 van later die maand onthulde dat Validus Power helemaal geen energie meer leverde aan de faciliteit in North Bay.

Kort daarna vuurde Validus Power terug, door te stellen dat Hut 8 zijn energierekeningen niet betaalde. Dat is een claim die Hut 8 ontkent. Als dat daadwerkelijk zo is, dan zou dat vreemd zijn, want Hut 8 heeft een behoorlijke reservepot aan Bitcoin. Zelfs als er geen geld meer is, dan zouden ze daar een deel van kunnen verkopen om alsnog de energierekening te betalen. Het verhaal van Hut 8 lijkt een stuk waarschijnlijker dan dat van Validus Power.

Bitcoin nieuws

Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Bitcoin koers 67% omhoog in 2024, waar ligt het plafond?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?