Altcoin

Bezinestations in Venezuela gedwongen om Petro te accepteren

De Venezolaanse overheid heeft een nieuw eis gesteld aan benzinestations. Zij worden vanaf heden gedwongen om benzine te verkopen met korting en om de Petro te accepteren.


Benzineprijs en kortingen

Dit maakte de overheid bekend via een blog op haar website. Deze aankondiging komt na de prijsstijging voor benzine die onlangs is geweest. Deze stijging komt doordat de overheid ervoor gekozen heeft om subsidies in deze sector te schrappen. Het resultaat? De prijs per liter was theoretisch naar $0 gezakt. Nu lijkt de benzineprijs zich echter weer langzamerhand te herstellen.

Alhoewel de prijs lichtelijk is gestegen, kan het nog geen wonderprijs worden genoemd. Naar verluidt staat de benzineprijs in het land nu op circa $0,50 per liter. Ook worden de benzinestations nu gedwongen om hier, na het accepteren van de Petro, ook nog een korting op te geven.

Autobezitters krijgen door de nieuwe regeling een vergoeding van 120 liter benzine per maand tegen een tarief van $0,02 per liter. Bezitters van motoren hebben naar verluidt recht op dezelfde vergoeding, maar dan voor 60 liter in plaats van 120 liter. Hierdoor kunnen autobezitters 2 volle tanks kopen voor slechts $2,40 (37% van het minimumloon in het land). Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet je enkel in bezit zijn van een nationale identiteitskaart.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


De Petro

De Petro staat niet bekend om zijn goede naam. Alhoewel de crypto wordt ondersteund door oliereserves van het land, zien veel mensen buiten Venezuela de cryptomunt als een poging om de internationaal opgelegde sancties te vermijden. Tevens is niet iedereen binnen het land het eens met de crypto; zo bekritiseerd de oppositiepartij dat de cryptomunt onwettelijk is. Hierdoor kan deze alleen maar illegaal worden ondersteund door staatsactiva.

Toch probeert de huidige regering er alles aan te doen om het gebruik ervan te stimuleren. Mogelijk in een poging om de economie in het land nog te versterken. Of de Petro echter geliefd wordt in het land is niet geheel duidelijk. Wat wel duidelijk is dat de overheid het de burgers niet eenvoudig maakt. Alhoewel er een officiële wallet is uitgebracht voor de Petro, kan hier op dit moment nog niet mee betaald worden. Hier moet een ander, biometrisch betalingssysteem, voor gebruikt worden. Deze is echter nog niet compatibel met de officiële wallet-app. Gebruikers krijgen hierdoor te dealen met een hoop onnodige problemen, wat naar verwachting niet te veel goeds doet voor de cryptocurrency.