Bitcoin (BTC) Mining
Blockchain

Bhutan wil een Bitcoin-miningfaciliteit van 600 Megawatt gaan ontwikkelen

In een opmerkelijke ontwikkeling heeft het koninkrijk Bhutan, gelegen in de majestueuze Himalaya’s, in samenwerking met Bitdeer Technologies Group aangekondigd dat ze plannen smeden voor de oprichting van een indrukwekkende cryptominingfaciliteit met een capaciteit van maar liefst 600 MegaWatt (MW).

Deze ambitieuze onderneming heeft tot doel om Bitcoin-mining in het koninkrijk te stimuleren, met de verwachting dat dit de inwoners van Bhutan zal voorzien van nieuwe kansen om actief deel te nemen aan de moderne wereldwijde economie.

Indrukwekkend Miningproject

Het Zuidoost-Aziatische koninkrijk Bhutan heeft naar verluidt plannen onthuld om samen met Bitdeer Technologies Group een indrukwekkend Bitcoin-miningproject van 600 MegaWatt op te zetten. Volgens een rapport van Nikkei Asia heeft Bitdeer, dat zich heeft gecommitteerd aan het aantrekken van 500 miljoen dollar aan financiering van wereldwijde investeerders, al bevestigd dat het proces voor kapitaalverhoging is gestart.

In een verklaring aan Nikkei Asia heeft Ujjwal Deep Dahal, CEO van Druk Holding and Investments, de geschiktheid van Bhutan voor Bitcoin-mining benadrukt. Hij legde uit: “Ondanks de geografische uitdagingen en connectiviteitsproblemen waarmee Bhutan te maken heeft, vanwege zijn volledige omsluiting door land en bergachtig terrein, biedt het koninkrijk dankzij zijn overvloedige groene en kosteneffectieve energie een unieke kans om te investeren in digitale activa, met als doel een meer verbonden en duurzame economie op te bouwen.”

Actief deelnemen aan moderne wereldwijde economie

De CEO benadrukte tevens dat de geplande cryptominingactiviteiten hoogstwaarschijnlijk bij zullen dragen aan een diepere kennis en betrokkenheid van de lokale bevolking. De introductie van Bitcoin-mining in het koninkrijk lijkt ook tot doel te hebben “burgers in staat te stellen om actief deel te nemen aan de moderne wereldwijde economie.”

Het Nikkei Asia-rapport wierp licht op de huidige economische uitdagingen waarmee Bhutan te maken heeft, met name de gevolgen van Covid-19 en valutaproblemen, en suggereerde dat cryptomining gunstig zou kunnen zijn voor de Bhutanese economie.

Verder blijkt uit het rapport dat de aanvang van de cryptominingactiviteiten, goed voor de eerste 100 megawatt (MW), naar verwachting in september van start zal gaan. Bhutanese functionarissen hebben eveneens aangegeven te anticiperen op een groei tot 600 MW gedurende de komende 3 jaar.

In overeenstemming met de afspraken tussen Bitdeer en het DHI van Bhutan wordt benadrukt dat de eerste prioriteit moet worden gegeven aan de binnenlandse energiebehoeften. Niettemin zal tijdens de winter, wanneer de opwekking van energie afneemt, naar verluidt de miningactiviteit worden opgeschort volgens het rapport.

Blockchain nieuws

Animoca Brands haalt nog eens $11 miljoen op voor Mocaverse
Bitvavo Update: Staking en Lending Rewards geüpdatet per 6 december 2023
Bewogen toekomst voorspeld voor Blockchain Gaming in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers