Bitcoin

Biden optimistisch over renteverlaging dit jaar, crypto koersen herstellen

Gisteren werden beleggers geconfronteerd met een teleurstellende publicatie van het CPI-rapport. De consumentenprijsindex stagneerde in maart op 3,5%.

Deze waarde duidt op de inflatiegraad: het representeert de procentuele toename van de gemiddelde prijzen van een mandje goederen en diensten die huishoudens typisch consumeren, vergeleken met een basisjaar. Met andere woorden, consumenten betaalden gemiddeld 3,5% meer voor dezelfde producten en diensten dan een jaar eerder, wat wijst op een algemene prijsstijging.

Ondanks deze ontwikkeling uitte president Joe Biden zijn optimisme en deelde hij zijn verwachting van een renteverlaging voor het einde van dit jaar. Tijdens een persconferentie in Japan verklaarde hij te anticiperen op een afname van de rentetarieven.

Goed nieuws voor de cryptomarkt?

Het optimisme van president Biden lijkt een positieve weerslag te hebben gehad op de cryptomarkt. Bitcoin (BTC) zag een opwaartse beweging en overtrof zelfs kortstondig de grens van $71.000. Ook andere belangrijke altcoins, waaronder XRP, Solana (SOL) en Ethereum (ETH), lieten een opwaartse trend zien.

Hoewel president Biden optimistisch blijft, lijkt de onverwachte toename van de inflatie de kans te verkleinen dat de Federal Reserve (Fed) op korte termijn stappen zal ondernemen om de rentetarieven te verlagen. Voorheen bestond de hoop dat zulke maatregelen reeds in juni zouden worden geïmplementeerd.

De Impact van rentetarieven op cryptocurrencies

Beleggers neigen ertoe hun kapitaal terug te trekken uit risicovolle activa zoals cryptocurrencies wanneer de rentetarieven stijgen of wanneer er een verwachting is dat ze zullen stijgen als strategie tegen inflatie.

Deze hogere rentetarieven maken traditioneel veilige beleggingen, zoals staatsobligaties, aantrekkelijker omdat ze als minder risicovol worden beschouwd in vergelijking met de volatiliteit en onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt.

Dergelijke veilige havens bieden in tijden van economische onzekerheid of marktvolatiliteit een gegarandeerd rendement, wat een stabiliserend effect heeft op het beleggingsportfolio van investeerders.

Dit gedrag van beleggers, die hun geld verschuiven van risicovolle naar veiligere activa, heeft een directe invloed op de cryptomarkt, waarbij de vraag en daarmee de prijs van cryptocurrencies kunnen dalen als reactie op veranderingen in het monetaire beleid.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?