Hack,, Ripple, Trending

Bijna $10 miljoen in Ripple (XRP) gestolen in Gatehub Hack

Hackers hebben naar verluidt ongeveer 100 XRP Ledger wallets gehackt op cryptocurrency wallet service GateHub. Dit kondigde GateHub aan in een verklaring.


Bijna $10 miljoen aan XRP gehackt

In de verklaring vertelt GateHub dat het door een aantal klanten is geïnformeerd dat XRP gestolen is van hun wallet. Het bedrijf schat dat de hackers ongeveer 100 XRP ledger wallets hebben gehackt.

Allereerst zag het bedrijf geen opvallende activiteiten op haar platform, toch begon het een onderzoek naar de hack. Naarmate het onderzoek vorderde ontdekte het bedrijf een verhoogd aantal API oproepen, afkomstig van een klein aantal IP-adressen. Dit is waarschijnlijk de manier waarop de hacker toegang kreeg tot de secret keys. Communitylid Thomas Silkjær waarschuwde GateHub. Hij schreef hierover het volgende:

“Op 1 juni werden we op de hoogte gebracht van een diefstal van 201.000 XRP. Hierna zijn we meteen begonnen met onderzoeken. Het bleek dat het gestolen account werd beheerd via Gatehub.net, en dat het overtredende account (r9do2Ar8k64NxgLD6oJoywaxQhUS57Ck8k) aanzienlijke bedragen had gestolen uit verschillende andere XRP-accounts, waarschijnlijk via Gatehub.net.”

Silkjær vertelt dat er voor ongeveer 23.200 XRP (bijna 9,5 miljoen dollar) werd gestolen van 80 tot 90 slachtoffers, waarvan ongeveer 13.100,000 XRP ($5,37 miljoen dollar) al was witgewassen via exchanges.

GateHub merkt op dat het nog steeds bezig is met het onderzoek en dus geen officiële conclusies kan hangen aan het incident.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)