Ethereum (ETH) Cryptocurrency
Ethereum

Bijna een derde van alle Ethereum (ETH) gestaked: Sterk vertrouwen onder beleggers

Volgens data van IntoTheBlock is inmiddels 28,9% van alle Ethereum (ETH) vastgezet voor staking. Dit toont het lange termijn vertrouwen van beleggers in Ethereum.

Vooral de groei in het aantal gestakete ETH sinds begin dit jaar is veelzeggend. In januari lag dit percentage namelijk nog op 23,8%. Dit betekent dat in slechts tien maanden tijd 5,1% van de beschikbare Ether aan staking is toegevoegd.

Toename van stakers

Opvallend is dat een aanzienlijk deel van de stakers langetermijnbeleggers zijn. Maar liefst 15,3% van de gestakete Ether is al meer dan drie jaar vastgezet. Volgens IntoTheBlock wijst dit op “sterk vertrouwen” in de toekomst van Ethereum. Beleggers lijken bereid hun ETH voor langere tijd vast te zetten in ruil voor mogelijke toekomstige winsten en netwerkbeloningen.

Prijsdruk ondanks stakinggroei

Ondanks de toenemende belangstelling voor staking is de koers van ETH de afgelopen tijd minder positief. Hoewel het jaar sterk begon, met een piek van ruim $4.000 in maart, is de waarde sindsdien met 40% gedaald naar een huidige koers van ongeveer $2.400. De prijsdaling wordt toegeschreven aan verschillende factoren, zoals verkoopdruk van vroege investeerders en een gebrek aan vraag naar spot-ETF’s voor Ether.

Discussie over stakingvereisten

Binnen de Ethereum-gemeenschap groeit de discussie over het verlagen van de eisen voor solo staking. Op dit moment moeten stakers minstens 32 ETH vastzetten, wat neerkomt op ongeveer $80.000. Voor veel potentiële stakers vormt dit een aanzienlijke barrière.

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, sprak onlangs zijn steun uit voor het verlagen van deze drempel. Het verlagen van de benodigde hoeveelheid ETH zou meer gebruikers in staat stellen om individueel te staken, wat de decentralisatie en veiligheid van het netwerk verder zou kunnen verbeteren.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

Bison lanceert verzekerde Ethereum-staking: Bescherming tegen risico’s in samenwerking met Munich Re
Ethereum-gebruiker betaalt $700.000 aan transactiekosten, wat is er aan de hand?
Vitalik Buterin zet onbedoeld een memecoin in de spotlight
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk