Binance CEO: Bitcoin prijs kan makkelijk naar $100.000 stijgen

Changpeng Zhao, de CEO van cryptocurrency exchange Binance, denkt dat Bitcoin een ‘bescheiden’ 2 biljoen dollar aan marktkapitalisatie zou kunnen bereiken zonder dat dit raar zou zijn. Deze uitspraak doet hij aangezien regeringen over de hele wereld enorme hoeveelheden geld aan het bijdrukken zijn. Als dat het geval is, zal de prijs van één enkele Bitcoin omhoogschieten naar ongeveer $100.000.


“Als we toch over biljoenen praten”

De CEO van Binance wees erop dat slechts een ‘kleine groep kopers’ de marktkapalisatie van de munt tot het bovengenoemde bedrag van $2 biljoen dollar kan laten stijgen.

Dit doelwit lijkt inderdaad niet al te vergezocht, aangezien het hulppakket in Amerika alleen al $6 biljoen dollar zal bedragen. Jameson Lopp, CTO van ‘Casa’ benadrukt de enorme omvang van het steunpakket in Amerika. Hij vertelt:

“Amerika heeft zojuist aangekondigd 50 Bitcoins uit het niets te laten verschijnen. Niet 50 BTC, maar 50 keer het hele Bitcoin netwerk.”


Koop de Goedkoopste Bitcoins

Ben jij van plan Bitcoins te gaan kopen? Newsbit raadt je dan aan om een account aan te maken bij de goedkoopste exchange van Nederland, genaamd Bitvavo. Bitvavo biedt de volgende voordelen:

  • Goedkoopste van Nederland
  • Groot aanbod cryptomunten
  • Betalen met iDEAL
  • Als je via de onderstaande knop een account maakt handel je gratis voor de eerste 1000 euro.

Changpeng Zhao staat niet bekend om zijn accurate voorspellingen

Ondanks dat de uitspraak van Changpeng Zhao niet onrealistisch lijkt, staat de CEO niet bekend om zijn accurate prijsvoorspellingen. Zo tweette hij niet al te lang geleden nog dat de BTC koers niet lang meer onder de $9.000 zou blijven. Dit zei hij vlak voor de enorme crash.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $6.850. Dat betekent dat de koers in de afgelopen dag met ongeveer 2 procent is gestegen. Een belangrijke reden die genoemd wordt is het enorme steunpakket die de Amerikaanse Federal Reserve heeft aangekondigd.