Exchange Nieuws

Binance CEO weigert bod van Alameda om FTX-tokens te kopen

Changpeng Zhao, De CEO van Binance, heeft laten weten geen behoefte te hebben om de FTX-tokens van zijn bedrijf te verkopen aan Alameda.

Verkoop van FTX-tokens

Binance gaat haar FTX-tokens niet verkopen aan Alameda.

Ik denk dat we op de vrije markt zullen blijven.

– Changpeng Zhao

De CEO van Alameda, Caroline Elison, bood publiekelijk aan om alle FTT te kopen die Binance van plan is om zondag voor $22 per stuk te verkopen. Dit wil Alameda doen om de impact van de liquidatie te beperken.

CZ gaf echter aan dat Binance zijn oorspronkelijke plan zal volgen om de tokens van de rivaliserende exchange de komende maanden langzaam op de open markt te verkopen, in plaats van over-the-counter.

Het volledige vertrek van Binance uit FTT is volgens Changpeng Zhao een reactie op de recente onthullingen die aan het licht zijn gekomen over FTX. Hierover zei CZ dat FTX achter hun rug om bij andere spelers in de industrie lobbyde.

De uitspraken van de CEO van Binance hadden een groot effect op de markt. Naast het feit dat het FTX-token 20% in waarde is gedaald, leidde de uitspraken ook tot massale opnames bij FTX.

Ontevreden over uitspraken

FTX-CEO Sam Bankman Fried was niet heel content over de woorden van Zhao. De CEO van FTX liet vrijdag via Twitter weten dat “een concurrent” zijn exchange met “valse geruchten” had aangevallen.

FTX heeft genoeg om alle posities van alle klanten te dekken. We hebben alle opnames verwerkt en zullen dat blijven doen.

– Sam Bankman Fried

Sommigen geloven dat de aankondiging van Changpeng Zhao op zondag werd gedaan om paniek rond FTX te wekken in een tijd waarin het publieke sentiment rond Sam Bankman Fried relatief laag was.

CZ ontkent echter dat de aankondiging van zijn bedrijf deel uitmaakte van enige vorm van samenzwering tegen FTX. Daarnaast ontkende hij dat zijn bedrijf in conflict is met FTX.

Sorry dat ik teleurstel, maar ik besteed mijn energie aan opbouwen, niet aan vechten. Ik raad anderen aan hetzelfde te doen.

– Changpeng Zhao

Exchange nieuws

Kraken CEO: Binance Proof-of-Reserves is zinloos zonder de schulden te laten zien
Amazon gaat serie maken over de val van crypto beurs FTX
Binance wijst 1 miljard dollar toe aan crypto-herstelfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten