Exchange

Binance gaat mogelijk Nieuw kantoor opstarten in China

De grootste crypto exchange ter wereld, Binance, keert mogelijk terug naar China. Bronnen zeggen tegen Coindesk dat de exchange een kantoor gaat openen in Beijing.


Binance gaat kantoor openen in Beijing

Binance verliet in september 2017 China, als reactie op het verbod in cryptohandel. Nu het sentiment in het land om begint te draaien, wil de exchange een nieuw kantoor openen in Beijing.

Het is vooralsnog niet duidelijk waar het kantoor precies voor gaat dienen en wanneer het zal openen. Maar het lijkt er in ieder geval op dat de aankondigingen van de Chinese president, Xi Jingping, Binance heeft getriggerd weer een kantoor in China te openen.


De relatie tussen China en Binance warmt op

De relatie tussen crypto exchange Binance en de Chinese autoriteiten lijken weer op te warmen. Onlangs publiceerde de exchange een rapport over de plannen van China om een eigen digitale valuta te ontwikkelen en De CEO van Binance is positief gestemd. Changpeng Zhao verklaarde op Twitter dat hij gelooft dat de Chinese centrale bank een positieve impact gaat hebben op de crypto industrie. Deze positiviteit komt slechts een jaar nadat China de toegang tot de Binance website blokkeerde.

Hoewel Changpeng Zhao opgroeide in Canada, werd hij geboren in China en werkte hij bij de in China gevestigde exchange genaamd OkCoin voordat hij zijn eigen imperium oprichtte. Binance deed afgelopen september zijn eerste investering in een Chinees cryptobedrijf, genaamd Mars Finance.

Ondanks dat de relatie langzaam op lijkt te bloeien zien we dat het volume vanuit China zeer laag is. De CEO van Binance liet dinsdag via Twitter weten dat de exchange slechts een volume van ‘enkele miljoen dollars per dag’ ziet.