Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Binance heeft in 1 week $10 miljoen aan ETH-transactiekosten uitgegeven

Terwijl de prijs van Ethereum (ETH) hoogterecords blijft breken met zijn groei richting de $2.000, ziet het ETH-netwerk nu ook pieken in de transactiekosten.


Kosten: 5.000 ETH

Dit kan grotendeels worden toegeschreven aan de explosieve groei van Decentralized Finance (DeFi), ofwel gedecentraliseerde financiën. Hierdoor kunnen gebruikers financiële transacties uitvoeren zonder tussenpersonen. Dit heeft geleid tot een enorm verhoging van de transactiekosten voor Ethereum, die onlangs gemiddeld boven de $20 uitkwamen. Deze factoren hebben ervoor gezorgd dat Binance alleen al in de afgelopen week bijna $10 miljoen aan gas fees heeft betaald.

Naarmate meer gebruikers deze transacties uitvoeren, raken de blocks met transacties die moeten worden geverifieerd vol. Hierdoor wordt het langer en duurder om op Ethereum gebaseerde transacties uit te voeren. Volgens Nansen, een analysebedrijf gericht op Ethereum, heeft de populaire cryptocurrency exchange Binance de afgelopen zeven dagen bijna 5.000 ETH aan gas fees uitgegeven .

https://twitter.com/CL207/status/1362262125545095170?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1362286761007742977%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fd-3683755625697742889.ampproject.net%2F2101300534005%2Fframe.html

Hoogste ETH-transactiekosten bij Binance

Dit enorme bedrag toont de populariteit van het Binance platform aan, dat goed is voor circa 4,24% van alle gas fees die in deze periode door uitwisselingen werden uitgegeven. Huobi stond tweede op de lijst en gaf de afgelopen zeven dagen 1.066 ETH uit.

Maar zij zijn zeker niet de enigen die momenteel met deze problemen te dealen hebben. Het schaadt ook slimme contractplatforms omdat complexere Ethereum-interacties hogere gebruikerskosten vereisen. Nu de uitrol van ETH 2.0 de komende twee jaar zal plaatsvinden, zou de implementatie van het geüpgradede staking-netwerk deze problemen moeten verminderen en transacties veel sneller en tevens aanzienlijk goedkoper moeten maken.


Hybride systeem CeDeFi

Hoewel de ETH 2.0 Beacon Chain al is gelanceerd, zal het enige tijd duren voordat staking volledig is geïmplementeerd. Met de groei in de DeFi-industrie maakte Binance van de gelegenheid gebruik om zijn eigen DeFi-enabled blockchain te maken.

De Binance Smart Chain (BSC) vertegenwoordigt een vreemde hybride bestaande uit gecentraliseerde gedecentraliseerde financiering. Binance CEO Changpeng Zhao verwijst ernaar als “CeDeFi”. Deze chain biedt veel van dezelfde financiële mogelijkheden die Ethereum biedt, maar met veel goedkopere en snellere transactiemogelijkheden en toezicht door derden.

Veel blockchain-puristen willen niet dat een derde partij de chain beheert, omdat het volledige decentralisatie tegenwerkt. Het helpt echter wel om gebruikers meer veiligheid en verantwoording te bieden.

Binance heeft veel vergelijkbare applicaties gemaakt die al populair zijn in Ethereum DeFi. Een voorbeeld hiervan is zijn versie van Uniswap, bekend als Pancake Swap. Doordat het hele ecosysteem op de native BNB-cryptocurrency draait, probeert Binance zichzelf te positioneren als een eenvoudig alternatief van DeFi. Met de huidige extreme gas fees die Ethereum ervaart, worden Pancake Swap en BSC gezien als een populaire vervanger. Deze platforms hebben dan ook een aanzienlijke groei meegemaakt over de laatste periode.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten