binance
Exchange

Binance komt met eigen versie van een Crypto ETF

Het grote Binance komt met een bijzonder product op de markt. Het beursplatform heeft namelijk een soort indexfonds gelanceerd, waarmee je met één druk op de knop investeert in de top 10 grootste munten van de markt. Het gaat om een Equal-Weighted Index, wat betekent dat iedere munt 10 procent van het portfolio uitmaakt.

Niet op basis van market cap

De Index is dus niet op basis van market cap samengesteld. Op het moment van schrijven zitten Bitcoin, Ethereum, BNB, XRP, Solana, Matic, Polkadot, Cardano en AVAX in het portfolio. Allemaal voor 10 procent dus, want normaal gesproken zouden Bitcoin en Ethereum verreweg het grootste deel van dit portfolio innemen als je kijkt naar de market cap.

Binance weighted index

Verder valt op dat ze dus niet met stablecoins werken, wat op zich ook een interessante dynamiek had gegeven. Wat je namelijk vaak ziet is dat de supply van stablecoins groeit op het moment dat investeerders risico van tafel willen halen, wat voor een ETF als deze wellicht ook interessant is. Aan de andere kant zorgt dit voor meer risico en dat kan in theorie voor hogere winsten zorgen, maar het kan natuurlijk ook de andere kant op vallen.

Meer op komst

Het blijft echter niet bij dit fonds. Als het aan Binance ligt komen er in de toekomst een hoop andere indexfondsen bij. “We willen uiteindelijk indexfondsen maken voor meer digitale assets in een diverse set van producten”, aldus Binance in de eerder aangehaalde verklaring. Ondanks de lange crypto-winter, blijven beursplatformen als Binance zich hiermee ontwikkelen en voorbereiden op een mogelijke nieuwe bullmarkt.

Niemand weet uiteraard zeker of en wanneer die bullmarkt komt, maar het gevoel bij veel mensen is dat het niet lang meer kan duren. Al hebben we in het verleden weleens jaren moeten wachten op nieuwe all-time highs. Wat dat betreft is het nu nog niet eens een jaar geleden dat Bitcoin de koers van 69.000 dollar aantikte. Het kan nog prima 2 tot 3 jaar duren voordat we weer een aan klim beginnen.

Exchange nieuws

Coinbase Review

Coinbase Review

In dit artikel verkennen we de verschillende aspecten van Coinbase, van het aanbod en de kosten tot de veiligheid en klantenservice.

Binance leeft op na miljardenboete van de Amerikaanse overheid
Binance bereikt historische schikking van $4,3 miljard met de Verenigde Staten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging