binance
Exchange

Binance kondigt crypto-herstelfonds aan

De grootste crypto beurs ter wereld, Binance, heeft een crypto-herstelfonds opgezet om projecten te helpen die, in de nasleep van de ineenstorting van FTX, in een liquiditeitscrisis zijn gekomen.

“Om verdere trapsgewijze negatieve effecten van FTX te verminderen, vormt Binance een herstelfonds voor de industrie om projecten te helpen die anders sterk zijn, maar in een liquiditeitscrisis verkeren”, schreef Binance CEO Changpeng Zhao maandag in een tweet.

Zhao voegde eraan toe dat er binnenkort meer details over het fonds bekend zouden worden gemaakt. Ook spoorde hij projecten die denken dat ze “in aanmerking komen” aan om contact op te nemen met Binance Labs.

De Binance CEO zei dat “andere spelers in de sector met contant geld” welkom zijn om mee te investeren in het fonds.

“Crypto gaat niet weg. We zijn er nog steeds. Laten we herbouwen”

Is een herstelfonds de juiste zet?

Verschillende bekende crypto-persoonlijkheden, waaronder Tron-oprichter Justin Sun en BankToTheFuture CEO Simon Dixon, hebben al hun bereidheid uitgesproken om zich bij het initiatief aan te sluiten.

“Laten we hier een inspanning van de industrie van maken”, schreef Dixon.

Hoewel het niet meteen duidelijk is waar het voorgestelde herstelfonds voor de sector over zal gaan, hebben sommige analisten ook hun bezorgdheid geuit over hoe het verschil te zien tussen iemand die legitiem een liquiditeitsprobleem heeft en iemand die een fraudeur is.

Exchange nieuws

Coinbase Review

Coinbase Review

In dit artikel verkennen we de verschillende aspecten van Coinbase, van het aanbod en de kosten tot de veiligheid en klantenservice.

Binance leeft op na miljardenboete van de Amerikaanse overheid
Binance bereikt historische schikking van $4,3 miljard met de Verenigde Staten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie