india vlag
Exchange

Binance krijgt miljoenenboete in India

De Indiase toezichthouder op de financiële markten heeft Binance beboet met $2,25 miljoen, vanwege het schenden van anti-witwasregels. De boete is gebaseerd op meerdere schendingen van de Wet ter voorkoming van witwassen uit 2002. Dit is niet de eerste keer dat Binance op de vingers wordt getikt door autoriteiten.

Achtergrond van de zaak

Binance opereert als aanbieder van virtuele digitale activadiensten en valt daarmee onder de meldingsplicht (RE) volgens sectie 2 (as) (vi) van de PMLA. Dit betekent dat Binance verplicht is om transactiegegevens bij te houden en te rapporteren, en robuuste AML-maatregelen te garanderen.

Echter, het onderzoek van de FIU toonde aan dat Binance zich niet aan deze verplichtingen hield bij het verlenen van diensten aan Indiase klanten. Als gevolg hiervan stuurden de Indiase autoriteiten in januari 2024 officiële kennisgevingen naar Binance en verschillende andere offshore cryptocurrency-beurzen, wat leidde tot hun verbanning uit India wegens “illegale activiteiten”.

In mei werd Binance, samen met KuCoin, de eerste offshore crypto-gerelateerde entiteit die werd goedgekeurd door de Financial Intelligence Unit. Deze goedkeuring was voorwaardelijk, op basis van het betalen van een boete na een hoorzitting met de FIU.

Beschikking waarin de boete voor Binance wordt vastgesteld. Bron: FIU

Schendingen en regelgevende maatregelen

In de aankondiging van de FIU werd opgemerkt dat de beschuldigingen tegen Binance gegrond waren, gebaseerd op het beschikbare materiaal en na overweging van de schriftelijke en mondelinge verklaringen van de directeur.

De boete die de FIU aan Binance oplegde, omvatte meerdere overtredingen, waaronder het niet bijhouden en rapporteren van transactiegegevens, het niet verstrekken van vereiste informatie aan autoriteiten en het niet bewaren van verplichte documenten.

Boetes van toezichthoudende instanties uit andere landen

In mei kondigde het Financial Transactions and Reports Analysis Centre of Canada (FINTRAC) aan dat het Binance een administratieve geldboete van $4,4 miljoen had opgelegd omdat het bedrijf zich niet had geregistreerd en grote transacties in digitale activa niet had gemeld.

Volgens de toezichthouder had Binance nagelaten zich te registreren als buitenlandse geldwisseldienst en had het transacties met digitale valuta van meer dan $10.000 niet gemeld. De cryptocurrency exchange is echter in beroep gegaan tegen deze beslissing van de directeur van FINTRAC wegens vermeende niet-naleving van anti-witwas- en anti-terrorismefinancieringsvoorschriften.

In februari arresteerden de Nigeriaanse autoriteiten twee leidinggevenden van Binance op beschuldiging van belastingontduiking en witwassen binnen het bedrijf.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Bitfinex Derivatives en Thalex kondigen samenwerking aan om crypto-opties en futures te versterken
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers