Exchange

Binance schrapt nieuwe batch crypto handelsparen

Binance schrapt een nieuwe groep slecht presterende cryptomunten. Dit om het platform te vereenvoudigen. Benieuwd welke munten hebben het niet gehaald?


Binance ruimt inactieve handelsparen op

Binance kondigde het einde aan van een nieuwe reeks handelsparen. De munten, handelend op lage liquiditeit, worden als te riskant afgedaan. In het verleden werd Binance geconfronteerd met problemen met niet-liquide markten die handelsproblemen veroorzaakten.

De nieuwe groep verwijderde paren beïnvloedt Nebulas (NAS) , GoChain (GO) , ViaCoin (VIA) , in koppeling met Binance Coin (BNB). Het laatst geschrapte paar is Sonm (SNM) met het paar ETH.

Het was ook Viacoin die een reeks aanvallen op Binance veroorzaakte, nadat een hacker de controle over gebruikers-API’s had overgenomen en bizarre biedingen voor VIA-prijzen had gedaan. In het verleden heeft Binance al eerder risicovolle munten geschrapt, of munten die niet liquide waren. 

De handelsparen zijn vanaf 28 februari niet meer te gedelist. De munten worden wel nog steeds in andere paren verhandeld en de wallets blijven open voor stortingen en opnames.

Alle munten, waarvan de handelsparen werden geschrapt, werden zwaar getroffen door de altcoin-bearmarkt. GO wordt nu bijvoorbeeld verhandeld op $0,01. De munt heeft zijn koers met zo’n 700% zien dalen sinds de piek van de bullmarkt eind 2017. NAS piekte boven de $12, voordat hij naar zijn huidige niveau van $ 0,42 daalde. SNM klom op zijn hoogtepunt naar $ 0,57 en zakte nu tot net boven 1 cent. VIA piekte boven $6 en crashte tot de huidige prijzen van $0,18.


Binance voet fiat valuta’s toe

Naast het schrappen van de inactieve handelsparen is Binance flink bezig met het toevoegen van nieuwe handelsparen. Zo schreef Newsbit op 24 februari nog een bericht waarin stond dat Binance de Hong Kong dollar heeft toegevoegd.

De fiat valuta’s worden toegevoegd met het doel om meer liquiditeit in de gehele cryptocurrencymarkt te krijgen. Hierdoor heeft de exchange onlangs al 15 nieuwe fiat-valuta’s aan het platform toegevoegd. Deze worden nu aangevuld met de Hong Kong dollar.