Bitboy
Ripple

BitBoy voorspelt bullish toekomst voor XRP: ETF en IPO kunnen koers doen exploderen

De cryptocurrency-influencer Ben Armstrong, beter bekend als BitBoy, is optimistisch over de toekomst van XRP tijdens de huidige marktcyclus. Volgens hem spelen twee belangrijke factoren een rol in een mogelijke toekomstige bull run van de populaire cryptocurrency.

Ten eerste verwacht BitBoy dat een XRP Exchange Traded Fund (ETF) werkelijkheid kan worden, wat miljoenen dollars aan kapitaal zou kunnen aantrekken. Daarnaast voorziet hij een beursgang van Ripple wat extra aandacht en kapitaal voor de munt kan betekenen.

XRP ETF op komst?

Op het socialmediaplatform X voedt BitBoy de geruchten over de mogelijke komst van een XRP ETF. Volgens Armstrong heeft de grote vermogensbeheerder Bitwise een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een dergelijk fonds.

Als een ETF voor XRP daadwerkelijk wordt goedgekeurd, zou dat een grote invloed kunnen hebben op de koers, vergelijkbaar met wat eerder dit jaar gebeurde met Bitcoin (BTC). De elf goedgekeurde BTC-fondsen trokken al miljarden dollars aan, wat leidde tot een recordhoogte van de Bitcoin-koers in maart.

Is een XRP ETF realistisch?

Toch is er twijfel binnen de crypto-community over de haalbaarheid van een XRP ETF. Kort na de aanvraag van Bitwise kondigde de SEC aan in beroep te gaan tegen de uitspraak in de rechtszaak met Ripple. Deze ontwikkeling zou de goedkeuring van het fonds kunnen vertragen of zelfs blokkeren, waardoor er extra onzekerheid ontstaat.

Ripple IPO: positief signaal voor XRP?

Naast een mogelijk ETF ziet BitBoy de potentiële beursgang van Ripple als een tweede bullish factor voor XRP. Ripple overweegt een IPO in de Verenigde Staten, wat volgens de influencer zou kunnen zorgen voor meer publiciteit en financiering voor het bedrijf. Dit zou de zichtbaarheid van XRP onder een breder publiek vergroten en extra kapitaal opleveren voor verdere groei en innovatie binnen het XRP-ecosysteem.

Sommige analisten voorspellen dat de IPO alleen al een explosieve stijging van de XRP-koers kan veroorzaken, mogelijk tot wel $10 per munt. Dit zou een stijging van bijna 1.800% betekenen ten opzichte van de huidige prijs van $0,53, waardoor de totale marktwaarde van XRP zou verdubbelen tot bijna $600 miljard—een waarde die zelfs groter is dan de huidige marketcap van Ethereum (ETH).

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

SEC-beroep lijkt adoptie van XRP door BRICS en Japan niet te remmen
Charles Hoskinson reageert met humor op beroep van SEC in Ripple-zaak
SEC vs. Ripple tijdlijn: Wéér een gigantisch lange juridische strijd voor XRP in het vooruitzicht
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo