MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin-aandelen MicroStrategy, Coinbase en GBTC door het dak

De aan Bitcoin gelieerde aandelen van Coinbase (COIN), MicroStrategy (MSTR) en natuurlijk de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) zijn gigantisch gestegen nadat de Bitcoin koers de afgelopen week explodeerde. De aandelen van Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptobeurs, zijn bijvoorbeeld met ruim 7,5 procent gestegen de afgelopen 24 uur.

Coinbase mocht een stijging van 6,29 procent in de normale markt en 1,38 procent in de na-handel opschrijven.

Stevig in de plus

Over het gehele jaar gemeten staat Coinbase zelfs op een stijging van 144,26 procent. Dat is een stuk beter dan de 107,71 procent van Bitcoin. Wat je vaak ziet is dat investeringen in aandelen die met Bitcoin te maken hebben iets meer risico met zich meebrengen, omdat ze harder dalen tijdens bearmarkten, maar dat ze op de bullish momenten juist harder stijgen dan Bitcoin.

Het extra risico met een Coinbase is natuurlijk dat er andere beurzen kunnen opstaan om hun rol als leider in de Verenigde Staten over te nemen. Dat risico heeft Bitcoin dan weer niet.

MicroStrategy stond gisteren zelfs op een plus van 12,55 procent tijdens de normale markturen en in de na-markt mocht het ook nog een stijging van 1,20 procent opschrijven.

Dat brengt de totale stijging voor MicroStrategy voor het jaar 2023 op een gigantische 192,97 procent. Zijn dit soort aandelen dan de beste manier om je op een bullmarkt voor te bereiden? Het lijkt wel alsof ze met een hefboom op de Bitcoin koers handelen.

Grayscale Bitcoin Trust

Ook de aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het grootste Bitcoin-fonds ter wereld, gaan momenteel (logischerwijs) door het dak. Voor gisteren stond er een stijging van 5,89 procent tijdens de normale markturen op de borden en in de na-handel een minimale stijging van 0,15 procent.

Over het gehele jaar gemeten zijn de prestaties van GBTC het meest indrukwekkend van alledrie, omdat deze een stijging van 219,02 procent (!) mocht opschrijven vanaf begin 2023.

Dat zijn nog eens stijgingen. Zeker als je bedenkt dat Bitcoin het met ongeveer 107 procent moest doen. Dat maakt de prestaties van GBTC des te indrukwekkender, vooral omdat het een fonds is dat alleen maar direct in Bitcoin investeert.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen