Newsbit

Bitcoin (BTC)

Bitcoin analisten leggen uit waarom de prijs weer stijgt

Bitcoin (BTC)

Bitcoin heeft een goede dag. Na wat turbulentie eerder deze week is de prijs vandaag met ongeveer 6% gestegen. De BTC koers ligt momenteel op $18.030.


Een psychologische barrière

Bitcoin lag vorige week op schema om zijn all-time high te breken, maar op woensdag avond zakte de prijs plotseling in. Analisten vertelden dat de prijsdaling te maken had met nervositeit in de markt.

Een all-time high is een grote psychologische barrière. Het doorbreken ervan vereist echt heel veel momentum.

Niet alleen de Bitcoin presteert vandaag goud. Zoals we vaak zien op de markt zorgt een stijgende BTC koers voor stijgende altcoin prijzen. XRP is momenteel weer meer dan $0,60 waard en ook de Ethereum koers is vandaag met meer dan 6% gestegen.


Waarom stijgt de prijs weer?

Eric Wall, CIO van Arcane Assets, vertelt dat het niet gek is dat de prijs vandaag weer stijgt. “Het komt vrij vaak voor dat het worstelt om voorbij een eerdere ATH te komen en dan eerst een dip ervaart”, zei hij.

Wall schrijft de stijging dus toe aan ‘marktpsychologie’ in plaats van gebeurtenissen zoals het verval van ongeveer $1,3 miljard aan Bitcoin-opties.

Hij voegde eraan toe dat het slechts een kwestie van tijd is totdat de tijdelijke verkoopdruk afneemt en we onze stijging voortzetten. De bullish katalysatoren zijn nog steeds aanwezig.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Bull run wordt veroorzaakt door grootschalige investeringen

Analisten denken dat de bull run van dit jaar veroorzaakt wordt door grootschalige investeringen van zowel Microstrategy als Square. Microstrategy, een technologiebedrijf, stopte in augustus en september $425 miljoen in Bitcoin. Square, de betalingsdienst van de Twitter CEO Jack Dorsey, investeerde in oktober $50 miljoen in Bitcoin. Sindsdien is de prijs van Bitcoin bijna verdubbeld.

De stijging die hierdoor werd veroorzaakt, is nog steeds aan de gang. Het momentum is de afgelopen weken behoorlijk sterk toegenomen. Als dat zo is, zal de dip van deze week van korte duur zijn.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top