Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De Bitcoin koers is er na drie weken eindelijk in geslaagd om voorbij de 17.000 dollar te breken. In de week die voor ons ligt moet de focus vooral op de problemen bij partijen als de Digital Currency Group, Genesis, Huobi en natuurlijk de Federal Reserve.
De meeste analisten noemen de huidige grafiek van Bitcoin nog bearish, maar David Duong van Coinbase Institutional zei eerder dat een succesvolle push naar 17.100 dollar de poort naar de koers van 17.800 dollar opent. Ook volgens Sean Farrell van FundStrat, is er veel vraag naar Bitcoin rond de koersen 16.000 tot 17.200 dollar. “Dit schildert het beeld van een enorme sterke koopmuur tegen de huidige marktprijzen en dat er zich een sterke bodem vormt”, aldus Farrell in een rapport.
Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op de koers van 17.210 dollar en is er sprake van een voorzichtige opleving. Voor de afgelopen 24 uur noteert Bitcoin een plus van 1,54 procent en daarmee lijkt het langzaam weer de goede kant op te gaan. We moeten echter niet te vroeg juichen, want dit hebben we in 2022 al vaker gezien.
In de week die voor ons ligt focussen de meeste handelaren zich op de Amerikaanse inflatie. Die komt op donderdag. De verwachting is dat de CPI binnenkomt op 6,5 procent, wat een daling van 0,6 procent ten opzichte van de afgelopen maand zou betekenen. We krijgen ook de kerninflatie (CPI minus voedsel en energie) waarvoor de verwachting op 5,7 procent ligt. Vorige maand kwam deze binnen op 6,0 procent.
In combinatie met de sterke banenmarkt is dat in principe allemaal nog geen goed nieuws voor Bitcoin en de rest van de financiële markt. De doelstelling van de Federal Reserve is immers om de inflatie naar 2,0 procent terug te brengen. Het afgelopen jaar waren de renteverhogingen van de Federal Reserve een belangrijke factor in de koersdalingen van Bitcoin.
Wat dat betreft is het te hopen dat ze er snel in slagen om de inflatie terug te brengen tot 2 procent. Een andere manier om de renteverhogingen te stoppen en mogelijk zelfs renteverlagingen te krijgen is een recessie. Het voelt alleen vreemd om daarop te hopen, want dat brengt ook een hoop werkloosheid met zich mee.
De Bitcoin koers is dit jaar al met 9% in waarde gestegen, is dit te wijten aan het zogenoemde ‘januari-effect’?
Op deze manier zou de Bitcoin koers naar 200.000 dollar kunnen stijgen, maar daarvoor is het volgende nodig.
De Spot Bitcoin ETFs zijn het jaar 2025 goed begonnen met een totale instroom van bijna 2 biljoen dollar. Gaan ze dit jaar net zo knallen als in 2024?
Analist: Bezit minimaal 10.000 XRP om toekomstige winstkansen te benutten. Slechts 7,4% van wallets bevat deze hoeveelheid tokens.
Volgens Nicholas Merten gaat de Bitcoin koers compleet instorten te komende twee weken. Waarom is hij zo bearish?
Elon Musk’s ‘Kekius Maximus’-actie veroorzaakt hype op de cryptomarkt, met memecoins geïnspireerd door Pepe die explosief in waarde stijgen.