Bitcoin

Bitcoin bereidt zich voor op $11.000

De Bitcoin prijs is vannacht plotseling flink omhoog geschoten. De prijs steeg in minder dan een uur tijd met bijna $1000. Hierdoor werd de belangrijke $10.000 grens doorbroken. Stoomt Bitcoin direct door tot $11.000?

Bitcoin doorbreekt $10.000 niveau – Bron: Tradingview

De BTC prijs steeg vannacht zelfs even tot een hoogtepunt van $10.420. Deze sterke rally heeft ervoor gezorgd de langdurige dalende trendlijn even doorbroken is. Dit is een zeer positief teken en zou dan ook kunnen betekenen dat de Bitcoin prijs snel door zal stoten richting de $11.000.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain


De Dollar wordt zwakker

Terwijl de Bitcoin steeds sterker wordt heeft de belangrijkste fiat valuta het zeer zwaar.

Maandag daalde de WSJ Dollar Index, die de dollar meet ten opzichte van 16 andere valuta’s, met 0,57 procent. Waarnemers merkten op dat beleggers de dollar verkochten om andere valuta’s te kopen. Dit, samen met de onrust in Amerika, heeft mogelijk de Bitcoin prijsstijging van vannacht aangewakkerd.

WSJ dollar index – Bron: WSJ

De index is gedaald tot onder de 92 punten. Dit terwijl de dollar in maart nog een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikte van bijna 97 punten. Dat is trouwens niet heel gek, want in maart crashte bijna elk aandeel naar een dieptepunt als gevolg van het coronavirus.

Beleggers verkochten massaal risicovolle aandelen, waaronder de Bitcoin, om veiligheid te zoeken in de Amerikaanse dollar.

Echter, de situatie keert langzaam terug naar normaal. Het aantal infecties en sterfgevallen veroorzaakt door het virus is gedaald in de Verenigde Staten, Europa en China. En dit zet regeringen ertoe aan om de beperkingen te verminderen, wat leidde tot een bescheiden stijging van de fabrieksactiviteiten.

Chris Turner, hoofd van de Forex-strategie bij ING Bank, zei dat het vertrouwen langzaam terugkeert in de markt, wat beleggers ertoe aanzet om de dollar te shorten en risicovollere alternatieven te zoeken. Dit is positief voor de Bitcoin koers.


De handelsoorlog tussen Amerika en China

Naast de herstellende economie lijkt ook de escalerende geopolitieke kloof tussen Amerika en China een belangrijke te spelen bij de stijgende BTC koers. Donald Trump heeft gedreigd sterke economische maatregelen te nemen tegen China vanwege de controversiële veiligheidswet in Hong Kong.

Hoewel de Amerikaanse president nog geen substantiële actie tegen het vasteland moet ondernemen, zijn investeerders al begonnen met het afwegen van de mogelijkheden van een nieuwe handelsoorlog.

Bitcoin reageert doorgaans positief op een handelsoorlog. Traders denken dat de prijs flink zou kunnen stijgen als de zorgen over de nieuwe ‘koude oorlog’ tussen de VS en China toenemen.

 

Bitcoin nieuws

Houdt Bitcoin stand boven de kritieke grens van $65.000?
Bitcoin koers op $65.000: ETFs groeien met $366 miljoen
Goed nieuws: aantal Bitcoin whales schiet omhoog het afgelopen jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen