Bitcoin

Bitcoin bereikt $23.000 – Is $55.000 de volgende mijlpaal?

De Bitcoin prijs heeft in de afgelopen 2 dagen het weerstandsbereik van de $21.000 en $22.000 overschreden en vandaag zelfs de $23.000 doorbroken. Ondertussen zegt de analist Willy Woo dat de $100.000 zeker haalbaar is.


Bitcoin bereikt een nieuw hoogtepunt

De doorbraak van het $21.000 niveau was belangrijk voor Bitcoin om zijn rally op korte termijn voort te kunnen zetten. Exchange heatmaps lieten gestapelde verkooporders zien van ongeveer $21.000 tot $21.500. Dit betekent dat de Bitcoin prijs door dit niveau moest breken om een grotere opwaartse trend te kunnen volgen.

Exchange heatmaps laten op dit moment geen grote verkoopzones zien. Op korte termijn betekent dit dat de kans groot is dat de Bitcoin zijn rally voortzet.

Vanwege het optimistische marktsentiment en de verkoopcrisis zei analist Willy Woo dat het Bitcoin Top Cap-model laat zien dat een prijsvoorspelling van $100.000 een laag doelwit is. Hij vertelt:

“Bitcoin kan nog veel verder stijgen en laten we eens kijken hoe de munt in 2021 presteert. De $100.000 is wat mij betreft een belachelijk laag doelwit op het huidige traject. De $55.000 is het volgende mijlpaal.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De $55.000 is het volgende mijlpaal

Woo noemt dus een prijsniveau van $55.000 als de volgende mijlpaal voor de Bitcoin. Dit zou dan betekenen dat de Bitcoin 10% van de totale marktkapitalisatie van goud zou hebben bereikt.

Momenteel wordt de totale waarde van goud geschat op ongeveer $9 biljoen. Bitcoin zal langzamerhand de kapitalisatie van goud opeten wat de prijs laat stijgen.

Ook de orderboeken van exchanges en volumetrends laten zien dat handelaren verwachten dat de prijs verder zal stijgen. Steeds meer handelaren verhogen hun verkooptargets naar $30.000 of meer.

Als het positieve momentum van de futures, opties en spotmarkten de komende dagen aanhoudt, blijft de kans groot dat de Bitcoin de $30.000 bereikt.


Institutionele beleggers blijven bullish

Volgens Deribit Insights, de onderzoekstak van de grootste crypto-optie exchange, blijven institutionele beleggers uitermate bullish over de Bitcoin.

Op de optiemarkt vertegenwoordigen call-opties kooporders en zijn putopties verkooporders. Wanneer de kopers van call-spreads toenemen, laat dit zien dat de verwachtingen van een grotere Bitcoin rally toenemen. Deribit Insights vertelt dat de exchange veel kopers van call-spreads zag, wat een bullish teken is.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist verwacht gezonde correctie: ‘Daarna weg vrij voor Bitcoin koers van $70.000’
Santiment waarschuwt: Bitcoin all-time high laat mogelijk nog op zich wachten
Zorgen over Bitcoin-optiecontracten: Dreigt minder vraag naar fysieke BTC door papieren derivaten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen