Bitcoin

Bitcoin-boek voor beleidsmakers Amerika ruimschoots gefinancierd op Kickstarter

Er is een Kickstarter-campagne gelanceerd door een groep van 8 Bitcoin-enthousiastelingen met het doel om een educatief boek voor Amerikaanse federale beleidsmakers te publiceren. Dit om op zijn beurt hun afhankelijkheid van het traditionele mediaverhaal over crypto’s minder te maken.


Kickstarter-campagne slaat aan

De Kickstarter-campagne bleek echter goed aan te slaan. Het educatieve Bitcoin-boek slaagde erin om ruim $23.000 aan financieringen aan te trekken. Dit is bijna vijf keer zoveel als het gevraagde doel van $5.000.

Het boek komt echter niet uit het niets vallen. In de Verenigde Staten (VS) heeft het Huis van Afgevaardigden namelijk een tweedelige infrastructuurwet aangenomen ter waarde van $1.2 biljoen. Deze nieuwe wet eist onder andere strenge rapportagevereisten voor de crypto-community. De auteurs van het boek melden hier het volgende over:

“Wij wilden een boek schrijven om beleidsmakers te helpen begrijpen waar Bitcoin (BTC)-gebruikers vandaan komen en waar ze om geven. We willen het idee verdrijven dat het een ‘nerdgeld’ is en laten zien hoe het zoveel mensen in de Verenigde Staten beïnvloedt.”


Boek komt dit jaar nog uit

Volgens het schema van het project is het manuscript van het boek klaar en wordt het nu afgerond om dit kalenderjaar nog te publiceren. In januari van 2022 willen de auteurs dan zowel het audioboek als de papieren versie beschikbaar maken voor de verkoop.

Jerome Powell, ofwel de voorzitter van de Federal Reserve, heeft de poging van het Bitcoin-boek om het ecosysteem voor de regelgevers te demystificeren ondersteunt én hintte hij op een gebrek aan bezorgdheid over crypto die de financiële stabiliteit van het land verstoort.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?