Bitcoin

Bitcoin (BTC) Bear Cross lijkt bevestigd

Alhoewel de prijs van de Bitcoin (BTC) gisteren met zo’n 4% is gedaald, zijn twee voortschijdende gemiddelden op de lange termijn (100 dagen en 200 dagen) over op 17 november. Hierdoor lijkt het erop dat er een trendverandering op de lange termijn aankomt die gunstig is voor de bears in de markt.


Prijs Bitcoin

Alhoewel een crossover van de twee gemiddelden, waarbij de 100-dagen periode onder de 200-dagen periode uitkomt niet veel zegt over de prijs van de Bitcoin, geeft het wel voorzichtig een verwachting weer. In 2018 zag Bitcoin zijn waarde toen namelijk met maar liefst 60% dalen.

Gebeurtenissen uit het verleden zijn uiteraard geen indicatie voor toekomstige resultaten, maar het zorgt wel voor de volgende vraag: hoever kan de waarde van BTC nog dalen?


Trend keren

Als de prijs van de Bitcoin nog verder daalt, zal dit kunnen zorgen tot een daling van de Bitcoin prijs richting het voortschrijdend gemiddelde over de 100-dagen. Deze staat nu op $7.520 dollar.

Momenteel ontbreken er bullish-fundamentals. Hierdoor loopt Bitcoin leeg onder druk van de verkopers, zoals de dagelijkse en wekelijkse RSI’s laten zien. Deze RSI’s bevinden zich nu onder de neutrale 50,00-lijn.

Het verkoopvolume is echter gestegen naar het hoogste punt sinds drie dagen, wat bijdraagt aan de geloofwaardigheid van de neerwaartse beweging.

Om deze neerwaartse beweging echter te stoppen, moeten de bulls in actie komen. Zo zal de waarde van één Bitcoin boven de $9.000 dollar moeten komen om de huidige trend te keren. Alhoewel dit uiteraard niet onmogelijk is, lijkt het er in de huidige situatie op dat dit niet direct zou gebeuren.

Bitcoin nieuws

Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Kevin Svenson: Bitcoin op het punt van explosieve stijging naar nieuwe all-time high
Analist: Cryptomarkt is klaar om uit bearish-fase te breken
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13