Bitcoin Nieuws

Bitcoin ‘bullish sentiment’ is terug onder institutionele beleggers

September was een trage maand voor Bitcoin. Maar de lagere prijzen hebben de weg vrijgemaakt voor een heropleving in oktober, waarin de grootste cryptomunt zijn waarde met meer dan 30% heeft zien stijgen.


Bitcoin leeft weer op

Institutionele beleggers, bedrijven die geld van anderen bundelen om transacties te doen, merken dit volgens een nieuw rapport van het cryptogerichte Arcane Research op. En hun herintrede in de markt kan de prijs van de activa zelfs omhoog duwen.

Nadat Bitcoin begin oktober door twee belangrijke prijsweerstanden was geduwd, bereikte de hoeveelheid geld in front-month Bitcoin optiecontracten. Dit betekent dat ze op zijn vroegst deze maand aflopen. “Niveaus zijn sinds 15 april niet meer gezien. Dit suggereert dat er een bullish sentiment aan het ontstaan is onder institutionele beleggers”, aldus het rapport. 15 april was één dag nadat Bitcoin een all-time high prijs van $64.804 bereikte; de huidige prijs staat weer op $57.000 na vorige maand te zijn gedaald tot $40.000.

Bovendien begint de open rente te migreren naar de Chicago Mercantile Exchange (CME), een vroege adopter van Bitcoin futures. Volgens het rapport: “CME’s aandeel in de wereldwijde open rente in de bitcoin futures bereikt 17%, het hoogste niveau sinds februari 2021.” Open interest is een maatstaf voor het aantal derivatencontracten. Hiermee kunnen mensen wedden op de toekomstige prijs van een actief.


Strikt voor institutionele beleggers

Arcane Head of Research Bendik Norheim Schei vertelde Decrypt dat dit bullishness onder institutionele handelaren suggereert “voornamelijk omdat CME strikt voor institutionele beleggers is.

Eén theorie is dat institutionele beleggers zich opstapelen in afwachting van de goedkeuring van een Bitcoin ETF door de SEC. ETF’s, oftewel exchange-traded funds, zijn financiële producten die een effect of mandje van effecten volgen. Ze kunnen worden verhandeld als aandelen en passen keurig in pensioenplannen. Een Bitcoin ETF zou gewone beleggers gemakkelijk blootstellen aan de winsten (of verliezen) van Bitcoin. Hierdoor zou de marktvraag naar het activum toenemen.

Hoewel de SEC in de loop der jaren meerdere Bitcoin ETF-voorstellen heeft afgewezen, ligt er een dozijn aan aanvragen op het bureau van het agentschap. En de sector gonst van de speculaties dat de SEC er volgende week een zal goedkeuren. Het is echter mogelijk dat het geen Bitcoin ETF wordt, maar een Bitcoin futures ETF; de voorzitter van de SEC heeft zich positief uitgelaten over het laatste.

Futures zijn, net als opties, een vorm van een derivatencontract. En Schei denkt dat de beraadslagingen van de SEC van invloed zijn op hoe futureshandelaren denken over de toekomst. Hij zei het volgende:

Ik denk dat de Bitcoin ETF-discussie die we de laatste tijd hebben gezien, instellingen hebben aangetrokken. Misschien proberen ze een mogelijke beslissing van volgende week voor te zijn, maar de belangstelling onder institutionele beleggers is in oktober zeker toegenomen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten