Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin bullmarkt van start na verkiezingen VS? 

Veel Bitcoiners zijn al ruim en breed aan het aftellen tot de Amerikaanse verkiezingen van november van dit jaar. In het verleden wist Bitcoin (BTC) namelijk steeds explosief te stijgen nadat de Amerikanen naar de stembus gingen. Analisten lijken dit keer niets anders te verwachten, en hebben hun zinnen gezet op een geweldig laatste kwartaal.

BTC koers presteert sterk na Amerikaanse verkiezingen

Op basis van historische data zou Bitcoin deze maand of volgende maand zijn langverwachte bullmarkt af kunnen trappen, zoals je vorige week in het Bitcoin nieuws kon lezen. Crypto-analist Kaleo heeft zijn vizier daarentegen gericht op november, en om precies te zijn de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Vorige week deelde de analist op socialmediaplatform X zijn verwachting dat Bitcoin in aanloop naar de verkiezingen zijn huidige consolidatie voort zal zetten, om daarna vervolgens hard te stijgen.

Kaleo is niet de enige die anticipeert op een dergelijk scenario. Zoals Bitcoiner Dan Held afgelopen zaterdag aantoonde op X, gooiden de verkiezingen ook in 2020 als 2016 de deuren voor een nieuwe bullmarkt open. 

In beide gevallen was tevens de Bitcoin halving al de rug, gevolgd door maandenlange zijwaartse prijsactie. 

Bitcoin op weg naar vuurwerk in Q4?

Eerder vandaag (link naar mijn eerdere artikel) kon je lezen dat Bitcoin-analist Lark Davis van mening is dat de komende maand ‘’de laatste kans zou kunnen zijn om in te slaan’’. September is historisch gezien namelijk Bitcoin’s slechtste maand ooit, terwijl Bitcoin in het laatste kwartaal juist vaak schittert als nooit tevoren.

Gemiddeld stijgt BTC met ruim 88% in de laatste maanden van het jaar. In 2020, na de vorige Bitcoin halving, schoot de koers zelfs met 168% de lucht in.

Bitcoin lijkt voor nu zijn historische patroon te volgen, met een teleurstellende start van de maand. De Bitcoin koers is vannacht namelijk met enkele procenten gedaald tot $57.000. Zolang de geschiedenis ook de komende maanden zich zal herhalen, zullen Bitcoiners hier maar al te graag genoegen mee nemen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt