Altcoin

Bitcoin Cash-prijs 15% gestegen sinds Hard Fork

Een maand geleden werd Bitcoin Cash opnieuw in tweeën gesplitst. Het gaat echter veel beter dan na de vorige hard fork.


Prijsstijging na hard fork

Een maand geleden werd Bitcoin Cash opnieuw in tweeën gesplitst. Hoewel forks de belegger normaal nerveus maakt, zijn de rendementen tot dusverre mooi, vooral vergeleken met wat we zagen na de Bitcoin SV-hard fork. De prijs van Bitcoin Cash is de afgelopen maand met 15% gestegen.


Opsplitsing in BCHN en BCHA

Bitcoin Cash splitste zich 15 november op in twee ketens: Bitcoin Cash Node (BCHN) en Bitcoin Cash ABC (BCHA). BCHN heeft sindsdien de BCH-titel overgenomen vanwege het feit dat het de meeste hash power heeft. (BCHA handelt momenteel voor ongeveer $22, volgens gegevens van Nomics.)

Precies twee jaar eerder, op 15 november 2018, splitste de Bitcoin Cash-blockchain zich op in Bitcoin Cash en Bitcoin SV. Dit gebeurde als gevolg van een meningsverschil over hoe groot de blokken zouden moeten zijn – en dus hoeveel transacties ze zouden kunnen verwerken.

Hoewel Bitcoin SV naar voren kwam als de kleinere keten in termen van hash power, voerde het eerst een riskante hash oorlog met BCH. Hierbij herschikten mining groepen middelen van andere blockchains naar hun favoriete kant. Bitcoin SV gaf zich uiteindelijk over en stemde ermee in naast elkaar te bestaan.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


BCH ver verwijderd van BTC

De recente reeks goede cijfers geeft aan dat de nieuwste hard fork niet significant was. In tegenstelling tot Bitcoin blijft BCH echter ver verwijderd van het hoogste punt ooit van $3.719. Bitcoin Cash bereikte dit op 19 december 2017, slechts een paar maanden nadat het zichzelf splitste van Bitcoin. Bovendien groeit Bitcoin sneller; de prijs is de afgelopen maand met 20% gestegen.

Met andere woorden, op de lange termijn wordt het voor BCH lastig het hoofd boven water te houden.

Met drie hard forks in de afgelopen drie en een half jaar, moeten Bitcoin Cash-ontwikkelaars, miners en gebruikers mogelijk compromissen sluiten om in de goede richting te blijven zwemmen.