Bitcoin

Bitcoin consolideert rond $10k – wat is de volgende Grote move?

De Bitcoin prijs begint stabiliteit te vertonen boven de $10.000. De vraag is nu wat ons te wachten staat na de consolidatieperiode. Gaat de BTC prijs omhoog of omlaag?


Een gezonde terugval

De Bitcoin koers schommelde bijna een week tussen $9.800 en $10.500 nadat de prijs flink gecrasht was vanaf een hoogtepunt van $12.100 op 1 september. Aangezien BTC vooralsnog geen duidelijk signaal geeft waar het heen zal bewegen zijn handelaren op het moment voorzichtig.

Echter, op de middellange tot lange termijn wordt de terugval van de afgelopen week beschouwt als een gezonde koersdaling.

BTC prijs consolideert rond $10k – Bron: Tradingview

Een groot deel van het dagelijkse volume van Bitcoin is afkomstig van de futuresmarkt. Wanneer de rally van Bitcoin overbelast raakt, zorgt dit er meestal voor dat de futuresmarkt overvol raakt en de financieringspercentages stijgen. In het geval van een pullback, kunnen de financieringspercentages worden gestabiliseerd, waardoor de kans op long- of short squeeze kleiner wordt. Vandaar dat de terugval van de afgelopen week als gezond wordt beschouwt door veel handelaren.


Waarom daalde de Bitcoin koers?

Ondanks de terugval lijken de vooruitzichten op middellange termijn voor de Bitcoin zeer positief. Dit vanwege verschillende fundamentele en technische factoren.

Na de afwijzing van de $12.000 grens schreven analisten verschillende factoren toe aan de daling van de munt. Zo heeft de overhypete DeFi-sector waarschijnlijk bijgedragen aan de koersdaling. Daarnaast zorgden whales die winst namen en Bitcoin miners die hun tokens verkochten voor extra verkoopdruk.

Het kan dus goed zijn dat de koersdaling Bitcoin in de komende maanden ten goede zou kunnen komen. Dit omdat een prijsafwijzing geen negatieve gebeurtenis hoeft te zijn als de markt daardoor even afkoelt. Investeerders krijgen op deze manier de kans om de situatie te inventariseren.


Bitcoins lange termijn vooruitzicht

Op weg naar het vierde kwartaal van 2020 blijven analisten over het algemeen optimistisch over de prijsontwikkeling van de Bitcoin. Daarnaast ondersteunen de technische en fundamentele factoren dit positieve vooruitzicht richting november en december. Historisch gezien presteerde BTC sterk in de laatste twee maanden van het jaar.

Een belangrijke positieve technische katalysator was de maandelijkse candle close boven de $11.600. Dat was de eerste keer sinds 2017.

Fundamentele factoren die kunnen bijdragen aan de opwaartse trend van Bitcoin zijn het versterkte Bitcoin netwerk, de stijgende inflatie in de valutawereld en de rentetarieven van bijna nul. Een omgeving met een lage rente stimuleert namelijk de bullcase van goud en Bitcoin.

Tot slot is de stijgende interesse van grote institutionele beleggers zeer positief te noemen. Deze beleggers beginnen BTC steeds meer te zien als een hedge tegen inflatie.


Bitcoin nadert de onzekerheid

Ondanks alle positiviteit op de lange termijn, zijn de technische analisten echter verdeeld over de prijsontwikkelingen op de korte termijn. Een bekende analist genaamd ‘Bitcoin Jack’ zei dat BTC zich mogelijk in een dalende wig zou kunnen bevingen met een kans van 50% om uit te breken naar boven of naar onder.

BTC prijsscenario’s – Bron: Twitter

Het positieve scenario voor Bitcoin zou leiden tot een hertest van het weerstandsniveau van $11.000. Een bearish scenario zou een nieuwe daling naar $9.000 veroorzaken. Het lijkt dus fifty-fifty of de prijs op korte termijn zal stijgen of dalen.

 

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’