Bitcoin

Bitcoin Core-ontwikkelaar ontvangt $150K van BitMEX en OKCoin

Een Bitcoin (BTC) Core-ontwikkelaar heeft een subsidie ontvangen van maar liefst $150.000 om verder te werken aan het open-source-protocol.


Peer-to-Peer laag Bitcoin

Amiti Uttarwar, zoals de Bitcoin Core-ontwikkelaar heet, is werkzaam bij Xapo. Dit is een bedrijf die tevens een Bitcoin-wallet heeft ontwikkeld. Bij het bedrijf is Uttarwar werkzaam als Bitcoin Core-ontwikkelaar. Hiervoor was Uttarwar een software-ingenieur bij de Amerikaanse crypto exchange Coinbase.

Naar verluidt ligt de focus van Uttarwar voornamelijk bij de peer-to-peer laag van Bitcoin (BTC). Zo zou Uttarwar opzoek zijn naar een oplossing voor individuele Bitcoin-knooppunten die gevoelige informatie kunnen onthullen, en dit ook in het verleden gedaan hebben.

Hier heeft ze ook al een oplossing voor gevonden, namelijk PR#18038. Deze oplossing voorkomt dat de transacties zo vaak opnieuw worden verzonden, dat de privacy wordt verhoogt voor iedereen die het netwerk gebruikt. Op het moment is ze bezig met een nieuwe update, die gericht is op het volledig weghalen van zulke gevoelige informatie, waardoor deze theoretisch gezien ook niet kunnen worden onthuld.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


$150.000 ontvangen subsidie

Om dit mogelijk te maken, heeft Uttarwar een subsidie gekregen van zowel BitMEX als OKCoin. Naar verluidt heeft Uttarwar een bedrag van circa $100.000 ontvangen van BitMEX en circa $50.000 van OKCoin, die gezamenlijk de $150.000 maken. Deze exchanges zien wel potentie in het idee.

Volgens Uttarwar kan dit tevens de manier waarop mensen met elkaar omgaan veranderen. Dit omdat er hierdoor mogelijk een manier kan worden gevonden waarop eenvoudig een overeenstemming kan worden gevormd zonder dat je elkaar hoeft te vertrouwen dat dit goedkomt. Dit idee wil Uttarwar dan ook al te graag tot werkelijkheid laten komen. Het is nog niet bekend of, en zo ja wanneer, deze update het netwerk bereikt.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom