Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin correctie en enorme overdracht van $1,5 miljard

Een grote Bitcoin overdracht van $1,5 miljard naar een exchange wallet heeft de roep om een bredere prijscorrectie doen toenemen.


Overdracht van 28.000 Bitcoin

Een persoon of bedrijf heeft ongeveer 28.000 Bitcoin, ter waarde van meer dan $1,5 miljard, gestort op een adres dat naar verluidt behoort tot de over-the-counter-services van OKEx. Een twitteraar merkte op dat het OTC-adres de Bitcoin verder heeft overgezet in verschillende wallets. Naar verluidt behoort een van die wallets tot een ‘rijk’ adres dat connecties heeft met meerdere cloud-mining-scams en witwasactiviteiten in Azië.

Analisten zien grotere crypto overdrachten naar exchanges vaak als een teken van een aanstaande grote verkooporder. Een handelaar stort namelijk zijn Bitcoins op openbare wallets wanneer hij van plan is ze voor fiat geld te verkopen of ze in te wisselen voor andere crypto valuta tokens.


Exchanges reserves dalen

De laatste tijd zagen we juist dat het aantal Bitcoins dat vast werd gehouden op exchanges afnam. De exchange reserves zijn met ongeveer 635.000 BTC gedaald ten opzichte van de top van maart 2020. Deze daling viel samen met een flinke stijging van de Bitcoin prijs. Deze steeg sinds maart 2020 namelijk met ongeveer 1.200 procent.

Bitcoin weekgrafiek – Bron: Tradingview

De enorme storting naar OkeX, zoals hierboven vermeld, vond plaats toen de Bitcoin tekenen van een lokaal hoogtepunt vertoonde. Op zondag bereikte de BTC een nieuwe prijsmijlpaal van meer dan $58.000, waardoor sommigen zich zorgen maakten over een aanstaande uitverkoop.


Een liquiditeitscrisis

Dat de Bitcoin reserves op exchanges dalen is vaak dus een goed teken voor de prijs. Er kan namelijk liquiditeitsprobleem ontstaan. Ben Lilly, een crypto valuta econoom, schreef een paper over deze aanhoudende liquiditeitscrisis op de Bitcoin-markt. Hij verklaarde dat grote beleggingsondernemingen de aanbod uit exchanges hebben gezogen.

“Het betekent dat de Bitcoin in feite schaars wordt. Als dit aanhoudt, zal een liquiditeitscrisis aan het licht komen. Hierdoor zullen de prijzen aanzienlijk zullen stijgen.”

Ondanks Bitcoin vandaag dus te maken heeft met een correctie lijkt het er technisch gezien op dat de Bitcoin zijn opwaartse bewegingen zal voortzetten.

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren