Bitcoin koers stijgt
Bitcoin

Bitcoin crasht en de markt roept: ‘Koop de dip’

De hoeveelheid “koop de dip” uitspraken op social media steeg naar het hoogste niveau in 22 maanden tijd na de crash van Bitcoin op 3 januari, zo blijkt uit data van Santiment. Het blockchain-analysebedrijf zegt dat het aantal vermeldingen op social media voor deze uitspraak naar 323 steeg, het hoogste niveau sinds 25 maart 2022.

Een significante stijging in de “koop de dip” uitspraak is meestal een indicatie dat men een snel herstel van de markt verwacht.

Iedere dip is een kans

Het optimisme schoot omhoog na de gigantische crash van de cryptomarkt op 3 januari, wat signaleert dat mensen op dit moment vrijwel iedere koersdaling als een kans zien om goedkoper in te stappen.

Data van Google Trends onthult ook dat de term “koop de dip” aan een opwaartse trend is begonnen sinds het einde van november 2023.

De bovenstaande grafiek toont dat mensen zelfs zoeken op de term “koop de dip” gedurende de laatste zes weken. Wat ze dan precies hopen te vinden is mij niet duidelijk, maar wellicht zijn ze dan op zoek naar positieve artikelen of tweets.

Op Twitter is het sentiment ongeveer zoals de tweet van David hierboven ons laat zien. “Permanente bulls en mensen die alleen maar op stijgingen inzetten kijken niet naar redenen om te verkopen, die kopen alleen maar de dip.”

Veel hogere koersen in aantocht

“Ik ben heel bullish over Bitcoin de afgelopen maanden, meer dan ooit eigenlijk. Waarom dat zo is?

Omdat de prijsactie op het hogere tijdsframe roept om een veel grotere koersstijging. Kleine dumps doen er hier niet toe. Dit is een koop de dip scenario”, aldus DustMacro.

Historisch gezien is een stijging van het aantal vermeldingen van de term “koop de dip” een kans geweest voor geduldige handelaren. Hoewel het ook weleens voorafging aan diepere correcties.

In 2021 resulteerde een stijging in de populariteit van deze term bijvoorbeeld in diepere correcties.

Ondanks dat blijft de hebzucht in de markt momenteel relatief hoog volgens de Fear & Greed Index.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Correctie naar $60.000: Waarom experts geloven in een sterk Bitcoin-herstel
PayPal CEO ziet grote toekomst voor crypto-betalingen
Bitcoin ETF van BlackRock vestigt zich als een van de meest succesvolle fondsen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform