Bitcoin Nieuws

Bitcoin crasht na slechte Amerikaanse inflatie cijfers

De Amerikaanse inflatie gegevens van september zijn zojuist gepubliceerd. De Consumentenprijsindex (CPI) kwam binnen op 8,2 procent. Dat is 0,1 procent slechter dan analisten hadden verwacht. Direct na de bekendmaking van de cijfers daalde de Bitcoin koers scherp met bijna 1000 dollar naar een dieptepunt van 18.150 dollar. De BTC prijs lijkt zich op het moment van schrijven een klein beetje te herstellen en ligt nu rond de 18.270 dollar.

BTC koers crash
BTC koers 15 minuten per candle – Bron: Tradingview

Dat de inflatie dus weer hoger is dan analisten verwachten is een zeer slecht teken voor risicovolle activa zoals aandelen en cryptomunten. Het zal namelijk naar alle waarschijnlijkheid betekenen dat de Federal Reserve wéér een flinke renteverhoging daar zal voeren om de inflatie te beteugelen. Precies om deze reden zien we dus niet alleen de Bitcoin koers, maar ook de wereldwijde aandelenmarkten donkerrood kleuren.

De dollarindex daarentegen wint flink aan kracht. De DXY steeg direct na het rapport namelijk van 112.7 naar een hoogtepunt van 113.9.

Dollar index stijgt
DXY 15 minuten per candle – Bron: Tradingview

Is er hoop voor Bitcoin investeerders?

Al met al krijgen beleggers over de hele wereld dus weer slecht nieuws te verduren. Echter, er gloort wellicht wat hoop voor Bitcoin investeerders. Analisten wijzen er namelijk op dat de correlatie tussen de aandelenmarkt en de Bitcoin daalt. Als de afname van deze correlatie aanhoudt en de traditionele financiële markten vandaag hard crashen en Bitcoin opnieuw weinig in beweging komt, dan kan dat weleens het begin van een nieuwe bullrun markeren.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Aantal Bitcoin-ATM’s stagneert
Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten ten minste 1 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten