Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers daalt opnieuw, maar analisten zijn positief

De Bitcoin koers is de nieuwe week weer dramatisch begonnen met een daling van 4% over de afgelopen 24 uur. Daarmee klokt de Bitcoin koers binnen op 55.240 dollar en gaat het niet goed met de digitale munt. Volgens de analisten van Cointelegraph zijn er echter positieve signalen te vinden.

Positieve signalen voor Bitcoin

Eén van die positieve signalen is een zogenoemde “bullish divergentie” tussen de Bitcoin koers en de Relative Strength Index (RSI). We spreken van een bullish divergentie als de koers daalt en de RSI stijgt.

Meestal is dat een signaal dat de verkoopdruk afneemt voor de digitale munt. “Binnen de technische analyse suggereert dit signaal vaak een potentiële omkering of vertraging van de huidige neerwaartse trend.

Dat hint erop dat Bitcoin binnenkort mogelijk kan herstellen, terwijl het marktsentiment weer een beetje bullish wordt.

Ook Jacob Canfield ziet perspectief voor Bitcoin. “Vanuit het perspectief van de RSI is dit waarschijnlijk één van de schoonste bullish setups die ik ooit heb gezien voor Bitcoin.”

Renteverlagingen komen snel dichterbij

Op het macro-economische front lijkt er ook eindelijk steun voor Bitcoin. Daar is de kans op een renteverlaging van de Federal Reserve in september namelijk behoorlijk gestegen.

Op 7 juli lag de kans op een renteverlaging voor september namelijk op 77,9%. Dat was een paar weken geleden nog heel anders.

Het lijkt erop dat de inflatie in de Verenigde Staten nu echt onderweg is naar de gewenste 2,0%. Dat hebben we te danken aan een economie die momenteel licht verzwakt, wat we onder andere zien in de arbeidsmarkt.

Deze week staat er weer belangrijke macro-economische data op het programma in de vorm van de consumentenprijsindex (CPI) en de producentenprijsindex (PPI). Als die allebei lager uitvallen dan verwacht of laten zien dat we onderweg zijn naar de gewenste 2,0% kan de Fed in september de rentes verlagen.

Wat dat betreft kan Bitcoin daar een steuntje in de rug van krijgen deze week. Als de inflatie donderdag (CPI) gunstig binnenkomt, kan dat weleens betekenen dat Bitcoin in ieder geval niet veel lager zakt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Elon Musk: Amerika gaat failliet