warren-buffet
Bitcoin

Bitcoin doet het beter dan Warren Buffet

De Bitcoin koers presteert vanaf begin 2019 gemeten beter dan het aandeel van Berkshire Hathaway, het beroemde investeringsfonds van de nog meer beroemde Warren Buffet. Is het tijd voor de investeringslegende om Bitcoin te kopen? Dat lijkt onwaarschijnlijk, omdat Buffet in het verleden meerdere malen hard uithaalde naar Bitcoin; maar ook vanwege zijn visie op investeren.

Bitcoin en Buffet zijn geen match

Bitcoin en Buffet zijn van nature geen match, omdat de focus van Buffet ligt op assets die geld verdienen. Daarmee hebben we het natuurlijk over bedrijven die een sterk potentieel hebben om winst te maken en Bitcoin is geen asset die winst maakt.

De reden dat mensen in Bitcoin investeren is de schaarste en de stabiliteit. Warren Buffet is wel op zoek naar stabiliteit, maar vooral naar productiviteit en Bitcoin is nu eenmaal geen productieve asset.

Dat Buffet met zijn Berkshire Hathaway op zoek is naar stabiele en productieve assets blijkt wel uit de investeringen in Apple. Vanaf begin 2016 investeerde het flink in Apple, dat destijds overigens al 500 miljard dollar waard was.

Ondanks dat het aandeel sindsdien met 500 procent is gestegen, bleef Berkshire Hathaway daar ook tot 2022 geld instoppen. Dat illustreert vooral dat Buffet op zoek is naar investeringen voor de lange termijn en dat hij weinig naar de recente prijsactie kijkt.

Bitcoin versus Berkshire Hathaway

Dat Bitcoin het sinds begin 2019 beter doet dan Berkshire Hathaway komt duidelijk terug uit de data. Een investering van 1.000 dollar in Bitcoin zou op dit moment ruim 7.000 dollar waard zijn, terwijl diezelfde investering in Berkshire Hathaway slechts 1.874 dollar opgeleverd hebben.

Dat neemt niet weg dat die investering in Berkshire Hathaway ook een mooi rendement opleverde. Wat voor de gemiddelde investeerder waarschijnlijk een stuk veiliger (of zekerder) voelt dan het grillige Bitcoin.

Met Berkshire Hathaway zou je immers investeren in gevestigde namen en als nog een prachtig rendement halen. Wat dat betreft is het vooral een kwestie van smaak en kun je niet zeggen dat Bitcoin per se de betere investering is.

Bitcoin moet zichzelf op de lange termijn natuurlijk ook nog bewijzen en dat heeft het Berkshire Hathaway van Buffet al gedaan.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?