bitcoin
Bitcoin

Bitcoin koers duikt 2% omlaag, maar PlanB is bullish

De Bitcoin koers begon deze week sterk met een stijging naar bijna 64.000 dollar, maar is inmiddels weer gedaald naar 61.000 dollar. Zo blijft de digitale munt kwakkelen, terwijl het op de beurs nog altijd fantastisch gaat. De populaire Nederlandse analist PlanB gelooft dat Bitcoin zich opmaakt voor een gigantische koersexplosie.

Bullish over Bitcoin

PlanB is de analist die in 2019 het Stock-to-Flow model publiceerde. Op basis van dit model kwam hij tot de conclusie dat Bitcoin in 2021 al het koersniveau van 100.000 dollar had moeten bereiken.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en staat de koers nog steeds niet op het niveau van 100.000 dollar. Dat neemt niet weg dat het wellicht gelukt was als FTX geen Bitcoin had verkocht die ze eigenlijk niet bezaten.

Op basis van enkele on-chain indicatoren is PlanB nu bullish en verwacht hij een opleving van Bitcoin. Onder andere de Realized Price, die de gemiddelde inkoopkoers van alle Bitcoin weergeeft.

Die ligt nu op 65.000 dollar en daar ligt Bitcoin onder. Als Bitcoin weer op dat niveau komt, dan verwacht PlanB vanaf daar een sprong omhoog.

Exponentiële rendementen voor Bitcoin

Veel mensen claimen dat Bitcoin afnemende rendementen kent en zal blijven kennen. PlanB is het daar niet mee eens en verwacht nog altijd een exponentiële stijging van de Bitcoin koers.

Ook op basis van de Relative Strength Index (RSI), een momentum-indicator uit de technische analyse, is de analist bullish over Bitcoin.

“Naar mijn mening zullen er geen afnemende rendementen zijn. Er zullen exponentiële rendementen zijn en we zullen ook de RSI weer boven de 80 zien, zoaqls in 2013, 2017 en 2021. Alleen de tijd kan het ons leren”, aldus PlanB.

Met dat laatste wil hij waarschijnlijk zeggen dat zekerheid natuurlijk niet bestaat in deze industrie en dat alleen de tijd ons de antwoorden kan geven. Daar heeft hij misschien nog wel het meeste gelijk in.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen