Bitcoinn bearmarket
Bitcoin

Bitcoin duikt in een kwestie van minuten 3 procent omlaag

De Bitcoin koers dook vanochtend plotseling omlaag in een ogenschijnlijke golf van long-liquidaties. We spreken van een longpositie als een handelaar op de derivatenmarkt inzet op een stijging van Bitcoin. Als de koers in korte tijd teveel daalt, dan kan dat mensen uit hun longposities drukken, waardoor ze gedwongen hun Bitcoin moeten verkopen.

Longsqueeze

In principe openen handelaren een longpositie door met geleend geld Bitcoin te kopen. Dat levert problemen op als Bitcoin vervolgens begint te dalen, zoals we nu zien. Als Bitcoin maar ver genoeg daalt, dan moeten deze handelaren gedwongen hun posities sluiten, om ervoor te zorgen dat ze in ieder geval hun lening terug te kunnen betalen.

Het lijkt erop dat we hier te maken hadden met een golf aan liquidaties, zo weet ook de Nederlandse analist Michaël van de Poppe te melden. Ook hij had niet verwacht dat de koers zou zakken en had eerder juist ingezet op nieuwe stijgingen.

Eerder deze wee sprak Van de Poppe nog over koersen van ongeveer 40.000 dollar voor Bitcoin. Dat kan uiteraard nog steeds, maar dan moet deze liquidatiegolf snel voorbij zijn en ophouden.

Veranderingen in het orderboek

De populaire analist Material Indicators staat erom bekend de orderboeken van Binance nauwgezet in de gaten te houden. Hij kwam op basis hiervan tot de conclusie dat het twee kanten op kan met de koers.

Er is op basis van zijn analyse nog de mogelijkheid dat we een nieuwe poging voor de 31.000 dollar doen of dat we “exit liquiditeit” blijken.

Het is te hopen dat er nog een poging richting de 31.000 dollar inzit voor Bitcoin. Al is het ook niet gek dat de koers soms even op adem moet komen.

We kunnen immers niet verwachten dat alles in één rechte lijn omhoog gaat. Dat is nog nooit in de geschiedenis van Bitcoin gebeurd. Het is nu even afwachten tot het moment dat de markt weer rustig wordt.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13