crash
Bitcoin

Bitcoin koers duikt onder $60.000: holders verkopen niet

De Bitcoin koers zit momenteel even zwaar in de problemen en is weer onder de 60.000 dollar gedoken. Maar sinds Bitcoin de 29 dagen durende reeks onder de 69.000 dollar begon op 30 juli, daalde de verkoopdruk van lange-termijn holders met een factor 3,7 volgens Axel Adler van CryptoQuant.

8% onder de inkoopkoers

Dat lange-termijn investeerders op dit moment niet verkopen is volgens Chainexposed bijzonder. Daar blijkt namelijk dat de gerealiseerde inkoopkoers – de gemiddelde prijs waarvoor zij instapten – op 64.490 dollar ligt.

Wat dat betreft kun je dit niet echt lange-termijn holders noemen, want zo lang staat de koers nog niet op 64.000 dollar. In 2021 heeft Bitcoin daar natuurlijk een aantal momenten op gestaan, maar ook iemand die drie jaar geleden kocht heeft eigenlijk pas net Bitcoin.

In de traditionele financiële wereld lachen ze je uit als je iemand die een paar maanden vasthoudt kwalificeert als lange-termijn investeerder. Daar gaat het altijd over minimaal vijf tot tien jaar als het over lange-termijn investeringen gaat.

Maar de grote vraag is natuurlijk of Bitcoin nu klaar is met dalen. Daar heeft Rekt Capital nog wel een mening over.

Bitcoin blijft dalen totdat we dit zien

Rekt Capital heeft een simpele en duidelijke boodschap over de koersdalingen van Bitcoin. “Bitcoin zal diep genoeg dalen om jou ervan te overtuigen dat de bullmarkt voorbij is en hervat daarna zijn opwaartse trend”, aldus Rekt Capital op het Twitter van Elon Musk.

Veel handelaren zien de koers van 50.000 dollar nu als een cruciale steun voor de digitale munt. Duiken we daar onder? Dan komt Bitcoin in een hele onzekere zone terecht.

Daar zijn we gelukkig nog lang niet, want Bitcoin handelt net onder de 60.000 dollar. Wat dat betreft is het praten over een koers van 50.000 dollar momenteel net zo onrealistisch als de koers van 70.000 dollar.

Wat de daling precies veroorzaakte is lastig te zeggen. De traditionele financiële markten eindigden gisteren over de gehele linie op een minimale groene score: Nasdaq +0,33% en S&P 500 +0,16%.

Er was ook geen specifieke macro-economische data die een crash veroorzaakte, de Amerikaanse dollar veerde niet omhoog en de marktrentes op Amerikaanse staatsobligaties waren ook redelijk stabiel.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’