Bitcoin diamond hands
Bitcoin

Bitcoin- en crypto fondsen zien mega instroom, beheren nu meer dan $100 miljard

Wereldwijde Bitcoin  (BTC) en crypto beursproducten hebben vorige week een enorme golf aan kapitaal binnen zien stromen. Niet alleen de Amerikaanse Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben hun beste beentje voor gezet, ook Ethereum (ETH) fondsen hebben indruk gemaakt. 

Beste week voor crypto-fondsen in tijden

Crypto-beursfondsaanbieder CoinShares heeft vandaag traditiegetrouw een overzicht gedeeld van de geldstromen naar de verschillende wereldwijde cyrpto-beursproducten.

Vorige week is de boeken ingegaan als een uiterst succesvolle week voor de cryptofondsen, met een gecombineerde netto-instroom van $2,038 miljard dollar. Dit jaar hebben alle fondsen slechts 3 betere weken beleefd, die stuk voor stuk in het eerste kwartaal vielen.

De instroom is met meer dan 1.000% de lucht in geschoten ten opzichte van een week eerder, toen een netto-instroom van $185 miljoen werd waargenomen. Ook het totale handelsvolume van de investeringsproducten is flink toegenomen. Het volume is 55% hoger binnengekomen dan een week eerder, op $12,8 miljard.

De Amerikaanse Bitcoin spot ETF’s doen zoals gewoonlijk een enorme duit in het zakje. De in januari gelanceerde fondsen verwelkomden maar liefst $1,83 miljard, wat in BTC-termen overeenkomt met wat er gewoonlijk in 2 maanden wordt geproduceerd. Kijkend naar alle investeringsproducten voor Bitcoin komt de totale instroom uit op $1,973 miljard

CoinShares benadrukte in zijn rapport tevens dat bijna alle aanbieders van crypto-beursproducten de afgelopen week geld zagen binnenkomen. De vermogensbeheerder vond dit patroon opvallend en suggereerde dat het een reactie zou kunnen zijn op de zwakke macro-economische data uit de Verenigde Staten, ‘’waardoor de verwachtingen voor renteverlagingen naar voren zijn geschoven’’.

Dankzij de sterke resultaten beheren alle fondsen tezamen voor het eerst sinds maart weer meer dan $100 miljard, wat een opmerkelijke prestatie markeert.

Ook Ethereum-fondsen schitteren

Niet alleen Bitcoin stond in de schijnwerpers dankzij zijn indrukwekkende kapitaalinstroom, ook Ethereum (ETH) wist veel aandacht te verwerven. Ethereum-fondsen hebben namelijk hun beste week sinds maart neergezet, met een netto-instroom van $68,9 miljoen. Volgens Coinshares heeft de recente goedkeuring van Ethereum spot ETF’s in de Verenigde Staten een belangrijke rol gespeeld bij de hogere geldstromen. 

De Ethereum ETF’s hebben echter nog altijd niet hun intrede tot de Amerikaanse beurzen gemaakt. Het blijft onduidelijk wanneer de fondsen worden gelanceerd. Ethereum-investeerders kunnen alleen maar hopen dat de lancering enigszins vergelijkbaar zal zijn met die van de Bitcoin ETF’s in januari.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers naar $1 miljoen volgens analisten van Bernstein
Glassnode: Opwaartse trend Bitcoin koers nog altijd intact
Crypto analist denkt dat de bodem bereikt is voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt