Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin en Ethereum ETF’s boeken hoogste winst in weken: meer dan $100 miljoen opgehaald

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren hun beste dag in tijden beleefd. De Bitcoin-fondsen haalden voor het eerst in weken weer meer dan $100 miljoen binnen en de Ethereum-fondsen zagen zelfs hun beste resultaat in bijna een maand tijd.

Fidelity ziet de hoogste BTC-instroom

De elf in januari op de markt gebrachte Bitcoin-fondsen hebben gisteren gezamenlijk voor $117 miljoen aan nieuw kapitaal verworven, volgens nieuwe gegevens van Farside Investors. Het resultaat komt nadat op maandag de recordreeks aan verliezen – met acht achtereenvolgende dagen aan uitstromen – werd afgesloten met een netto-instroom van $28,6 miljoen.

Fidelity’s FBTC-fonds is net als gisteren weer het best presterende fonds; dit keer met een instroom van $63,2 miljoen. Het gebeurt niet vaak dat Fidelity het meeste kapitaal verwelkomt, laat staat twee handelsdagen achter elkaar. Normaal gesproken neemt BlackRock’s IBIT-fonds, ‘s werelds grootste Bitcoin ETF, de leiding.

Grayscale’s ‘mini’ ETF, dat een goedkoper alternatief biedt voor zijn GBTC-fonds, beleefde een van zijn beste dagen sinds de lancering op 31 juli met een instroom van $41,1 miljoen. Tot slot wist ook het gezamenlijke ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares nieuwe kapitaal op te halen, namelijk $12,7 miljoen.

Er waren opmerkelijk genoeg geen uitstromen gisteren, zelfs niet bij Grayscale’s GBTC-fonds. De laatste keer dat geen enkele Bitcoin ETF rood kleurde, was bijna twee maanden geleden op 19 juli.

Grootste ETH-instroom in bijna 4 weken

Ook de Ethereum spot ETF’s, die eind juli in het leven werden geroepen, zagen gisteren een hogere in- dan uitstroom. Uit data van Farside Investors blijkt dat de negen fondsen gisteren een gezamenlijke netto-instroom van $11,4 miljoen hebben neergezet.

Al wekenlang eindigen de fondsen bijna iedere handelsdag in de min. De recente instroom markeert dan ook het beste resultaat sinds 13 augustus.

Het is sowieso pas de tiende keer dat de Ethereum ETF’s nieuw kapitaal wisten binnen te harken. En dat terwijl de fondsen al 35 dagen op de beurzen worden verhandeld.

Zowel BlackRock’s ETHA-fonds als Fidelity’s FETH-fonds zagen gisteren instromen, van respectievelijk $4,3 miljoen en $7,1 miljoen. Een ander lichtpuntje is dat Grayscale’s ETHE-fonds geen kapitaal moest uitzwaaien; dit is pas twee keer eerder gebeurd sinds het fonds werd geconverteerd naar een spot ETF.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’