Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum ETF’s trekken meer dan half miljard dollar aan

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zijn bezig aan een van hun beste weken sinds de lancering in januari. Op maandag, dinsdag en woensdag ging er gemiddeld ruim $460 miljoen per dag naar de fondsen en gisteren werd dit zelfs nog overtroffen. Hoewel de Ethereum (ETH) spot ETF’s niet bepaald in de schijnwerpers stonden, zagen ook zij gisteren hun grootste instroom in lange tijd.

Bijna $2 miljard naar BTC-fondsen deze week

Het succes van de Bitcoin ETF’s is je hoogstwaarschijnlijk niet onopgemerkt gebleven als je het Bitcoin nieuws een beetje in de gaten houdt.

De week werd begonnen met de grootste dagelijkse instroom sinds 4 juni van maar liefst $555,9 miljoen. het bleek het startschot te zijn voor een geweldige reeks, aangezien op dinsdag $371 miljoen werd opgehaald en op woensdag $458,5 miljoen.

Het resultaat van gisteren past perfect in dit rijtje. Gegevens van Farside Investors laten namelijk zien dat de elf fondsen gisteren in totaal $470,5 miljoen hebben verwelkomt. 

Dit brengt de totale instroom van deze week op $1.855,9 miljard. En de fondsen worden vandaag natuurlijk ook nog verhandeld op de Amerikaanse beurzen. Om het record te verbreken is echter nog een hele grote stap: daarvoor moeten de fondsen meer dan $709,7 miljoen voor binnenhalen. Mocht vandaag niet tegenvallen, dan is het in ieder geval een van de beste weken tot dusver.

BlackRock’s IBIT-fonds was gisteren, net als op dinsdag en woensdag, met ruime afstand de best presterende Bitcoin ETF – met een instroom van $309 miljoen.

Het is niet gek dat de Bitcoin-fondsen momenteel zo erg in trek zijn. Het gaat immers erg goed met de Bitcoin koers. Sinds dinsdag bevindt deze zich in de buurt van $68.000, waar het sinds juli niet meer is geweest. De all-time high is nog maar minder dan 10% van ons verwijderd.

Beste resultaat in weken voor ETH-fondsen 

De Ethereum koers presteert ietsjes minder goed dan Bitcoin. Het contrast tussen de beursfondsen was echter gigantisch. De Ethereum-fondsen zagen op maandag en woensdag bescheiden instromen en verloren op dinsdag zelfs $12,7 miljoen.

Gisteren zijn de Ethereum ETF’s wel die van Bitcoin achterna gegaan. Uit data van Farside Investors blijkt namelijk dat ze $48,4 miljoen hebben geïnd, wat het vijfde beste resultaat sinds de lancering in juli markeert.

BlackRock staat ook hier weer bovenaan de lijst. Zijn ETHA-fonds haalde gisteren $23,6 miljoen op.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Cruciale weeksluiting voor de Bitcoin koers: Breken we na 7 maanden eindelijk uit?
Bitcoin reserves op exchanges dalen naar historisch dieptepunt: Wat betekent dit voor de koers?
Solv Protocol lanceert Bitcoin-staking op Solana: Rendement van 12% mogelijk
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk