Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Bitcoin

Bitcoin en Ethereum ETFs verliezen $435 miljoen, geld stroomt naar altcoins

Bitcoin en Ethereum zijn momenteel even niet de favorieten van institutionele beleggers, zo blijkt uit het laatste Digital Asset Fund Flows rapport van CoinShares. Volgens de cijfers van CoinShares stroomde er voor een totaal van 435 miljoen dollar uit institutionele crypto-beleggingsproducten.

Handelsvolumes in ETFs dalen hard

“De handelsvolumes in ETPs (Exchange-Traded Products) vielen naar 11,8 miljard dollar afgelopen week. De week ervoor ging het nog om 18 miljard dollar, terwijl de Bitcoin koers ook met 6 procent daalde”, aldus CoinShares.

Waar we enkele weken geleden nog gigantische instromen zagen, begint het negatieve sentiment zich nu duidelijk te laten zien in de bovenstaande grafiek.

Dat heeft waarschijnlijk te maken met de macro-economische onzekerheid die momenteel in de markt heerst. Door de hoge inflatie in de Verenigde Staten gedurende het eerste kwartaal van 2024 moeten we waarschijnlijk nog lang wachten op de eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank.

Op woensdag leren we daar meer over als de Amerikaanse centrale bank bij elkaar komt voor een nieuwe rentevergadering, waar op 20.30u Nederlandse tijd een belangrijke persconferentie over volgt.

Grayscale is de grote boosdoener

Wat de uitstromen betreft zorgt vooral het grote Grayscale voor pijn op de markt. De grootste Bitcoin ETF verliest op dagelijkse basis voor miljoenen dollars aan Bitcoin en kwam vorige week uit op een verlies van 440 miljoen dollar.

Dat was echter ook de laagste uitstroom in negen weken tijd. “Terwijl de uitstromen bij Grayscale blijven verminderen, zien we ook de instromen bij andere uitgevers vertragen. Die zagen maar 126 miljoen aan instromen afgelopen week, terwijl het de week daarvoor nog om 254 miljoen dollar ging”, aldus CoinShares.

Kleinere altcoins doen het op dit moment juist beter dan de grote jongens van Bitcoin en Ethereum. Hoewel zij ook verliezen leden, waren die minimaal vergeleken met de grote twee van de markt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017