Crash
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds hebben gisteren een extra dag aan hun teleurstellende reeksen geplakt. De fondsen zijn de laatste tijd op zijn zachtst gezegd niet bepaald in trek, wat de koersen van Bitcoin en Ethereum verder onder druk zet.

6e negatieve dag op rij voor BTC-fondsen

De in januari gelanceerde Bitcoin ETF’s hebben gisteren $37,2 miljoen aan kapitaal verloren, zo laten gegevens van Farside Investors zien. Het is alweer de zesde achtereenvolgende verliesdag voor de fondsen, wat de slechtste reeks sinds halverwege juni markeert.

Een lichtpuntje is echter dat de recente uitstroom een stuk lager uitvalt dan waar we de afgelopen tijd gewend aan zijn geraakt. Sinds 27 augustus stroomde er dagelijks gemiddeld meer dan $150 miljoen weg. Dinsdag was het absolute dieptepunt met een uitstroom van $287,8, de hoogste in meer dan vier maanden tijd.

Grayscale’s GBTC-fonds verloor, zoals bijna iedere dag het geval is, het meeste kapitaal met een netto-uitstroom van $34,2 miljoen. Ook Fidelity’s FBTC-fonds en VanEck’s HODL-fonds kleuren rood, met verliezen van respectievelijk $7,6 en $4,9 miljoen.

De Bitcoin koers wist gisteren in een mum van tijd zijn grote verlies van dinsdagnacht te herstellen – met een stijging van bijna 4% tot $58.500 – maar is inmiddels weer terug bij af onder de $57.000.

Ook ETH-fondsen verliezen $37 miljoen

De eind juli op de markt gebrachte Ethereum ETF’s hebben gisteren opmerkelijk genoeg nagenoeg evenveel kapitaal verloren, met een gezamenlijke netto-uitstroom van $37,5 miljoen.

Voor de Ethereum ETF’s liggen de geldstromen een stuk lager dan bij Bitcoin, en dus komt dit verlies een stuk harder aan voor de altcoin. Ook het verschil in marktkapitalisatie tussen beide munten speelt hierbij een rol.

Grayscale’s ETHE-fonds was zoals gewoonlijk de enige die gisteren kromp, met een uitstroom van $40,6 miljoen. Dinsdag stroomde er ook al $52,3 miljoen uit het fonds, terwijl de uitstromen daarvoor al vijf dagen onder de $10 miljoen uitkwamen. 

Ook de Ethereum koers schoot gisteren met enkele procenten de lucht in – tot een piek van bijna $2.500 – maar bevindt zich inmiddels weer flink lager rond $2.400.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt weg: JPMorgan Chase CEO waarschuwt voor stagflatie
Bitcoin ETFs kenden vrijdag hun beste dag sinds eind juli
Bitcoin koers op weg naar $150.000 in 2025, ‘tikkende tijdbom’ setup voorspeld
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt