Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Bitcoin

Bitcoin en Ethereum zijn de nieuwe goudklompen van de wereldeconomie

ARK Invest CEO Cathie Wood beweert dat Bitcoin en Ethereum fungeren als veilige havens in tijden van economische onrust en gebruikt worden voor de ‘vlucht naar veiligheid’ tijdens dit volatiele macro-economische en geopolitieke tijdperk. De inflatie is nog altijd hoog en de geopolitieke spanningen nemen met de dag toe.

De nieuwe veilige havens in onzekere tijden

Bitcoin en Ethereum zijn de veilige havens in onzekere economische tijden, zo vertelt ARK Invest CEO Cathie Wood in haar recente aflevering van de In The Know podcast. Wood vergelijkt de marktkapitalisatie van de twee toonaangevende digitale activa met goud en benadrukt dat ondanks de bekendheid als volatiele activa, zij zich gedragen als betrouwbare opties voor investeerders die zich willen beschermen tegen wereldwijde financiële ontwrichting.

“Deze voorheen volatiele, risk-on assets gedragen zich als een vlucht naar veiligheid. Wij denken dat dit een thema is waar je op moet letten,” zegt Wood. “Het feit dat ze worden beschouwd als vlucht naar veiligheid zoals goud, suggereert een veel bredere adoptie en acceptatie dan ik denk dat de meeste mensen begrijpen.”

Wood voegt eraan toe dat de innovatie van blockchaintechnologie niet kan worden gestopt, wat betekent dat de ontwrichting in de wereldorde geleid wordt door crypto-activa zelf.

“Je kunt innovatie niet stoppen,” benadrukt ze.

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor 30.300 dollar, terwijl Ethereum gewaardeerd wordt op 2.087 dollar, beide met een lichte stijging in de afgelopen 24 uur.

Wie is Cathie Wood

Cathie Wood is een bekende in de Amerikaanse durfkapitalist-scene. Als CEO en oprichter van ARK Investment Management, LLC richt ze zich vooral op investeringen in de nieuwste, meest disruptieve technologieën. Ze staat bekend om haar visie op de enorme potentie van blockchain, kunstmatige intelligentie, genetica en robotics.

Wood’s aanpak wordt gekenmerkt door haar ongebreidelde passie voor innovatie en technologie. Ze heeft een scherp oog voor detail en doet intensief onderzoek naar toekomstige ontwikkelingen op technologiegebied, waardoor ze vaak nauwkeurige voorspellingen kan doen over de toekomstige prestaties van technologie-aandelen.

Haar investeringsstrategieën hebben haar al verschillende prijzen opgeleverd. Zo won ze in 2020 de “Stockpicker of the Year”-prijs van Bloomberg en in 2021 werd ze uitgeroepen tot “Person of the Year” door Financial Times. Kortom, Cathie Wood is een absolute grootheid in de wereld van de durfkapitalisten en blijft ons verbazen met haar onuitputtelijke kennis en passie voor innovatie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken