Bitcoin

Bitcoin en Ethereum zijn nu minder volatiel dan olie

Bitcoin en Ethereum staan bekend om hun volatiliteit, maar lijken deze zomer even voor een pauze te kiezen. Op het moment van schrijven zijn zelfs de olieprijzen volatieler dan die van Bitcoin en Ethereum. Uit nieuwe dat van Kaiko blijkt dat de 90-daagse volatiliteitsindices van Bitcoin en Ethereum zijn gedaald naar 35 en 37 procent, het laagste niveau in ruim 5 jaar tijd.

Dat maakt allebei de assets minder volatiel dan olie, dat op 41 procent zit.

Wat betekent volatiliteit?

Volatiliteit meet in feite de frequentie en mate waarin de koers op en neer beweegt. We berekenen de volatiliteit door de variatie in de prijs te meten over de tijd. Hoe hoger het percentage, hoe hoger de volatiliteit en andersom.

Historisch gezien waren Bitcoin en Ethereum veel volatieler dan olie, maar inmiddels is daar geen sprake meer van. Overigens zijn goud en de Amerikaanse Nasdaq 100 nog wel een stuk minder volatiel dan Bitcoin.

Volgens Dessislava Ianeva is de daling van de volatiliteit van Bitcoin een teken dat de asset op weg is om “volwassen” te worden. Mensen begrijpen Bitcoin steeds beter en dat maakt de koers blijkbaar stabieler.

Goed voor Bitcoin

Je zou kunnen betogen dat de gedaalde volatiliteit van Bitcoin een goede ontwikkeling is voor de digitale munt. De volatiliteit van de Bitcoin koers blijft voor veel mensen een reden om de digitale munt met rust te laten.

Nu zien we dat de volatiliteit van Bitcoin stevig daalt en dat de rust in de markt lijkt te komen. Het is nog maar de vraag of dit daadwerkelijk betekent dat Bitcoin volwassen begint te worden.

Het kan immers ook om stilte voor de storm gaan. Er zijn veel analisten die op basis van de extreem lage volatiliteit van Bitcoin vuurwerk voorspellen voor de grootste digitale munt van de markt.

Ook dat vuurwerk behoort dus tot de mogelijkheden. Vooralsnog gaat het even wat minder met Bitcoin, want er staat voor de afgelopen 24 uur een daling van 2,14 procent op de borden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December