blackrock
Bitcoin

Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen

De Spot Bitcoin ETF van BlackRock is er voor het eerst in zijn bestaansgeschiedenis niet in geslaagd om een kapitaalinstroom te realiseren. Gisteren was voor BlackRock de eerste dag dat er een instroom van 0 dollar op de borden kwam. Daarmee is er nog geen sprake van een uitstroom, maar een goed signaal is het op dit moment niet.

Miljarden dollars aan kapitaal

Gedurende de eerste 71 handelsdagen wist BlackRock bijna 15,5 miljard dollar aan Bitcoin bij elkaar te verzamelen. Het kende 71 achtereenvolgende dagen van instromen, maar die zijn nu dus voorbij, nadat op 24 april een instroom van 0 dollar werd genoteerd.

Opvallend genoeg wisten Fidelity en ARK Invest wel een instroom te realiseren. Zij scoorden instromen van 5,6 miljoen dollar en 4,2 miljoen dollar.

Helaas stond daar nog een uitstroom van Grayscale tegenover van 130,4 miljoen dollar. Uiteindelijk stond er voor de gehele dag een uitstroom van 120,6 miljoen dollar op de borden.

Duidelijke pauze van de bullmarkt

Op het moment van schrijven is er duidelijk sprake van een pauze van de bullmarkt. Dat zien we ook terug in de aandelenmarkt, waar op dit moment vooral defensieve aandelen terrein winnen op de rest.

Binnen de S&P 500 zijn het op dit moment de nutsbedrijven die relatief goed presteren. Dat zijn bedrijven die voorzien in primaire levensbehoeften en over het algemeen altijd op dezelfde wijze presteren.

Zodoende zie je dat investeerders meer gewicht toekennen aan dergelijke bedrijven als de onzekerheid over de markten en de economie stijgt.

Het lijkt erop dat we in een fase zitten waarin investeerders wat spreekwoordelijke “chips” van tafel halen en voorzichtiger worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?