blackrock
Bitcoin

Bitcoin ETF’s bereiken mijlpaal met $1 miljard instroom

De Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Funds (ETF’s) hebben onlangs een opmerkelijke mijlpaal bereikt, met op 12 maart een recordinstroom van $1 miljard aan kapitaal binnen één dag. Vooral het fonds van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder, trok veel belangstelling. Deze aanzienlijke kapitaaltoevoer onderstreept het aanhoudende bullish sentiment rond BTC.

Na een tijdelijke terugval in de prijs op 24 maart, waarbij BTC onder de $70.000 zakte, herstelde de waarde van ‘s werelds grootste cryptocurrency zich snel. De munt bereikte vervolgens een nieuwe recordhoogte van meer dan $73.400. Deze korte prijsdaling lijkt een gunstige koopgelegenheid te hebben geboden voor beleggers, wat resulteerde in een historisch hoge kapitaalinstroom in de BTC ETF’s.

Bitcoin ETF van BlackRock populairst

De iShares Bitcoin ETF (IBITC) van BlackRock steekt qua populariteit met kop en schouders boven de rest uit. Op 12 maart wist deze ETF alleen al bijna $850 miljoen aan kapitaal te verzamelen, terwijl de totale instroom in Bitcoin fondsen die dag op $1.045 miljoen lag. Dit houdt in dat meer dan 81% van de dagelijkse instroom direct naar het fonds van BlackRock ging. Dit benadrukt de sterke voorkeur van beleggers voor een Bitcoin ETF onder het beheer van een gerenommeerde naam als BlackRock.

Interesse in Fidelity ETF neemt af

Opvallend is dat het Fidelity’s FBTC, ondanks zijn positie als de op een na grootste Bitcoin ETF, slechts een bescheiden instroom van $51,6 miljoen zag. Dit valt in het niet bij de prestatie van BlackRock’s ETF, die beduidend meer kapitaal aantrok op dezelfde dag.

Verder overtroffen de fondsen van Ark Invest en VanEck FBTC met instromen van respectievelijk $93 miljoen en $82,9 miljoen. In tegenstelling tot deze positieve instroom, kende Grayscale’s GBTC een aanzienlijke uitstroom van kapitaal, met bijna $80 miljoen aan netto-uitstroom.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Bitcoin bereikt recordkoers in Japan, Argentinië en de Filipijnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten