Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin-ETF’s boeken prachtige instroom van $194,6 miljoen

Gisteren hadden de Bitcoin-ETF’s een opmerkelijke instroom van $194,6 miljoen, wat lijkt te wijzen op een hernieuwde positiviteit onder investeerders.

Deze sterke instroom volgt op een periode van aanzienlijke uitstromen die de BTC-ETF’s op 2, 5 en 6 augustus doormaakten. Na deze moeilijke dagen lijkt het vertrouwen in Bitcoin-ETF’s weer volledig te zijn hersteld.

BlackRock is opnieuw koning

De grootste instroom was gisteren te zien bij de BlackRock IBIT ETF, die een indrukwekkende dagelijkse instroom van $157,6 miljoen noteerde.

Ook de ETF van Fidelity presteerde sterk met een instroom van $65,2 miljoen, terwijl de ETF van ARK een instroom van $32,8 miljoen behaalde.

Het enige fonds dat een uitstroom kende, was niet geheel onverwachts de Grayscale ETF, die een aanzienlijke uitstroom van $182,9 miljoen registreerde.

Ethereum-ETF’s blijven achter

De Ethereum-ETF’s konden niet profiteren van de positiviteit die de Bitcoin-ETF’s gisteren omringde en noteerden een bescheiden uitstroom van $2,9 miljoen. Deze uitstroom was voornamelijk te wijten aan de grote onttrekking van $19,8 miljoen uit de Ethereum-ETF van Grayscale.

Ondanks de algehele negatieve trend was er een lichtpuntje; de best presterende Ethereum-ETF was die van BlackRock, die een instroom van $11,7 miljoen wist te behalen.

Het is opmerkelijk hoe verschillend de kapitaalstromen zijn tussen de Bitcoin- en Ethereum-ETF’s. Terwijl de Ethereum-ETF’s gisteren een uitstroom zagen, boekten ze juist een sterke instroom op 5 en 6 augustus, precies in de periode waarin de Bitcoin-ETF’s een aanzienlijke uitstroom ervoeren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten