Bitcoin, dollar
Bitcoin

Bitcoin ETF’s doorbreken langdurige verliesreeks met een instroom van $28,7 miljoen

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren een einde gemaakt aan hun recordreeks van verliezen. Na acht opeenvolgende handelsdagen van uitstromen, wisten de fondsen eindelijk weer nieuw kapitaal aan te trekken. Opvallend genoeg kleurde het IBIT-fonds van BlackRock rood, iets wat slechts een paar keer eerder is voorgekomen.

$28,6 miljoen naar BTC-fondsen

De in januari gelanceerde Bitcoin-fondsen hebben gisteren voor het eerst sinds 26 augustus gezamenlijk weer een hogere kapitaalinstroom dan -uitstroom gezien. Uit data van Farside Investors blijkt dat de elf fondsen gisteren de dag zijn geëindigd met $28,6 miljoen in de plus. 

De afgelopen periode zal de boeken ingaan als de langste verliesreeks sinds de beursintrede. In deze acht teleurstellende dagen hebben de beursproducten een totaal van $1.185,9 miljard uit moeten zwaaien.

Als gevolg is de netto-instroom sinds de lancering weer onder de $17 miljard komen te liggen, vergelijkbaar met niveaus die voor het laatst in juli werden gezien.

Grayscale’s GBTC-fonds eindigde gisteren zoals gewoonlijk met een verlies, namelijk met $22,8 miljoen aan uitstromen. 

Opmerkelijk genoeg zag ook BlackRock kapitaal verdwijnen. Zijn IBIT-fonds verloor namelijk $9,1 miljoen. Dit is pas de derde keer dat het IBIT-fonds rood kleurt. Op 1 mei verloor het fonds al $36,9 miljoen en op 29 augustus onttrokken investeerders tevens $13,5 miljoen. Geen enkel ander fonds heeft nog maar zo weinig uitstromen gehad, maar het is niet voor niets de grootste Bitcoin ETF ter wereld.

Fidelity’s FBTC-fonds haalde gisteren het meeste kapitaal binnen met een instroom van $28,6 miljoen. Het BITB-fonds van Bitwise hijgte in de nek met $22 miljoen aan vers kapitaal.

BTC koers stijgt hard tot $58.000

Ook de onderliggende Bitcoin koers heeft gisteren een einde gemaakt aan een lange reeks aan verliezen. Aan het einde van de middag begon de digitale munt aan een grote rally van 6% – van $54.800 tot een piek van $58.130. De laatste keer dat Bitcoin boven de $58.000 stond was op 5 september.

Inmiddels gaat Bitcoin echter alweer een tijdje over de toonbank voor minder dan $57.000. De grote stijging heeft het marktsentiment een lichte boost gegeven, alhoewel de angst natuurlijk nog niet volledig uit de markt is gedreven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog naar $62.000 na renteverlaging Federal Reserve
Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’