Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETF’s eindigen geweldige reeks met tientallen miljoenen verlies

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben een einde gemaakt aan een van hun sterkste periodes sinds hun lancering. Na zeven opeenvolgende dagen waarin dagelijks honderden miljoenen dollars aan instroom werd geregistreerd, werd er gisteren voor het eerst een gezamenlijke netto-uitstroom genoteerd.

Bitcoin ETF’s verliezen bijna $80 miljoen

De Bitcoin-fondsen waren enorm lekker bezig maar zijn nu toch ten onder gegaan aan het verslechterde sentiment op de cryptomarkt.

Afgelopen maandag lukte het Bitcoin niet om voorbij $69.000 te stijgen en sindsdien is de koers in moeilijkheden gebracht. In rap tempo daalde Bitcoin tot ongeveer $67.000, waar het inmiddels al bijna twee dagen consolideert. 

Na de grote rally van de afgelopen weken nemen de bulls nu duidelijk een adempauze en dat heeft nu ook invloed op de geldstromen bij de Bitcoin ETF’s. Uit data van Farside Investors blijkt dat de elf fondsen gisteren namelijk een gezamenlijke uitstroom van $79,1 miljoen hebben neergezet.

Eén fonds kan worden aangewezen als de grote schuldige, en dat is het gezamenlijke ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares. Verrassend genoeg dus niet het beruchte GBTC-fonds van Grayscale, dat al ruim $20 miljard heeft verloren sinds de lancering in janauri. Een totaal van $134,7 miljoen heeft het fonds verlaten, wat het slechtste resultaat sinds de lancering markeert.

BlackRock’s IBIT-fonds eindigde gisteren, zoals bijna iedere dag, bovenaan met een instroom van $43 miljoen. Een stuk minder dan op maandag, toen $329 miljoen werd binnengehaald. Ook Fidelity’s FBTC-fonds en VanEck’s HODL-fonds eindigde in het groen, met instromen van respectievelijk $8,8 miljoen en $3,8 miljoen.

Tweede beste week voor BTC-fondsen

Vorige week was zelfs de tweede beste week ooit voor de Bitcoin ETF’s, zoals je al kon lezen in het Bitcoin nieuws. In vijf handelsdagen stroomde er maar liefst $2,13 miljard naar de fondsen. De week van 11-15 maart spant de kroon met een instroom van meer dan $2,5 miljard.

Mocht de Bitcoin koers zijn opwaartse trend weer hervatten, dan zullen de ETF’s hoogstwaarschijnlijk ook weer hun oude vorm oppakken. Maar de Bitcoin koers zou eerst nog zijn steunniveau van $66.000 kunnen testen. Als deze standhoudt, kunnen de bulls wellicht weer domineren.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Michael Saylor roept op tot Bitcoin-bewaring door grote banken, Buterin noemt het ‘gestoord’
Gaat de Bitcoin koers hard crashen?
Het regent all-time highs: wanneer is Bitcoin aan de beurt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk