Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin ETF’s eindigen sterke week met $402 miljoen aan instroom

De Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) gaan als een trein. Vorige week was de op één na beste week sinds de lancering en ook de afgelopen week zal weer de boeken ingaan als een geweldige week. Terwijl de Bitcoin koers het overduidelijk moeilijk heeft deze week, hebben de fondsen bijna $1 miljard aan nieuwe investeringen verwelkomd

BTC-fondsen halen bij $1 miljard op 

Gisteren werd de week in stijl afgesloten met maar liefst $402 miljoen aan nieuwe investeren, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Farside Investors. Het is met afstand het beste resultaat van de week. Hieronder vind je alle resultaten op een rij.

BTC etf instroom

Iedere handelsdag is de borden opgegaan als een groot succes, behalve dinsdag. Die dag verloren de fondsen $79,1 miljoen, waarmee de geweldige reeks van zeven overweldigende handelsdagen op rij – met honderden miljoenen dollars aan instroom per dag – tot een einde kwam. Maar daarna hebben de fondsen de draad dus overduidelijk weer opgepakt.

In totaal hebben de elf Bitcoin ETF’s de afgelopen week $997,6 miljoen op weten te halen. Een stuk minder dan de ruim $2,1 miljard van een week eerder, maar alsnog een van de betere weken tot dusver. 

HODL15Capital schreef eerder vandaag op socialmediaplatform X dat de ETF’s deze week gezamenlijk 15.194 Bitcoins van de markt hebben geplukt. Dat is bijna vijf keer zoveel dan de 3.150 nieuwe Bitcoins die in omloop zijn gebracht.

BlackRock opnieuw de koning

BlackRock heeft de laatste tijd de smaak te pakken. Zijn IBIT-fonds stak vorige week al met kop en schouders boven de rest uit en de afgelopen week is het krachtsverschil alleen maar groter geworden. Blackrock heeft deze week zelfs tientallen miljoenen dollars meer binnengeharkt dan vorige week, met een totale instroom van $1.147 miljard. En de concurrentie had juist een stuk mindere week.

Het ARKB-fonds van ARK Invest en 21Shares eindigde onderaan met een netto-verlies van $206,4 miljoen. Nog nooit eerder presteerde dit fonds zó slecht.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Waarom daalt de cryptomarkt? Twee belangrijke factoren voeden onzekerheid
Schok voor Bitcoin: misschien toch geen renteverlaging in november?
Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $250.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk